Herne-minttukeitto Nappimurulla

4:lle henkilölle esim. kevyeksi lounaaksi tai alkuruoaksi.

Valmistusaika

Työaika: 20 min
Yhteensä: 30 min

Ainekset

2 rkl voi  
2 kpl salottisipuli 
400 g pakasteherneitä
8 dl kasvisliemi
2 dl kuohukerma
1/4 tl valkopippuri  
10 lehteä minttu, tuore 
2 rkl maissitärkkelys (+ vesi)

Koristeluun     
1 dl Kermavaahto/ranskankerma  
1/2 tl valkoviinietikka
Tryffeliöljyä
Väinämöisen KauraNappeja / RuisNappeja murustettuna  

Ohje

  1. Pilko salottisipuli kuutioiksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota n. 5 min.
  3. Lisää kasvisliemi ja herneet. Keitä n. 5 min ajan. Lisää mintunlehdet. Aja keitto sileäksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mausta valkopippurilla ja anna kiehahtaa. Sakeuta maissitärkkelys-suurusteella halutessasi. 

Koristeluun
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi tai käytä ranskankermaa ja lisää siihen tilkka etikkaa. Koristele keitto lusikallisella kermavaahtoa/ranskankermaa, laita maun mukaan tryffeliöljyä ja viimeistele murustetuilla kauranapeilla. Tarjoile keiton lisukkeena kauranappeja esim. tuorejuuston kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet