Kuohkea Korppumisu

Kuohkeassa Korppumisussa yhdistyvät tutut kahvipöydän maut: korvapuusti ja tiramisu. Ei niin salainen ainesosa on Amarettolikööri. Korppuset tuovat kauniiseen annokseen kuituja ja kauran pehmeyttä.

Pohjalle

n. 10 kpl Koppuset korvapuusteja
1 dl vahvaa kahvia tai espressoa
Amarettolikööriä

2 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
200 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl pikakahvia

Koristeluun

kaakaojauhetta
kanelia

Ohje

  1. Yhdistä jäähtyneeseen kahviin makusi mukainen määrä likööriä. Laita esimerkiksi syvälle lautaselle odottamaan.
  2. Vatkaa kerma. Lisää sokerit mascarpone-tuorejuustoon ja yhdistä se kermavaahtoon varovasti nostellen.
  3. Jos haluat tehdä kaksikerroksisen version ohjeesta, jaa seos tässä vaiheessa kahteen osaan. Sekoita toiseen varovasti pikakahvijauhe.
  4. Dippaa Korppuset kahvi-likööriliemeen, ja asettele valitsemasi astian pohjalle.
  5. Annostele jäljelle jäänyttä vaahtoa korppujen päälle. Lisää uusi kerros kostutettuja Korppusia.
  6. Lisää vielä toista valmistamistasi vaahdoista.
  7. Koristele annos kaakaojauheella ja ripauksella kanelia.
  8. Anna tekeytyä mieluiten muutama tunti jääkaapissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet