Kuohkea Korppumisu

Kuohkeassa korppumisussa yhdistyvät tutut kahvipöydän maut: korvapuusti ja tiramisu. Reseptin ei niin salainen ainesosa on Amaretto-likööri. Korppuset tuovat kauniiseen annokseen kuituja ja kauran pehmeyttä.

4 annosta

Pohjalle

n. 10 kpl Korppusia (makuna Kaura&korvapuusti)
1 dl vahvaa kahvia tai espressoa
Amaretto-likööriä

2 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
200 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl pikakahvijauhetta

Koristeluun

kaakaojauhetta
kanelia

Ohje

  1. Yhdistä jäähtyneeseen kahviin makusi mukainen määrä likööriä. Laita esimerkiksi syvälle lautaselle odottamaan.
  2. Vatkaa kerma. Lisää sokerit mascarpone-tuorejuustoon ja yhdistä se kermavaahtoon varovasti nostellen.
  3. Jaa seos tässä vaiheessa kahteen osaan. Sekoita toiseen varovasti pikakahvijauhe.
  4. Dippaa Korppuset kahvi-likööriliemeen, ja asettele valitsemasi astian pohjalle.
  5. Annostele pikakahvilla maustettua vaahtoa korppujen päälle. Lisää uusi kerros kostutettuja Korppusia.
  6. Lisää toista valmistamistasi vaahdoista.
  7. Koristele annos kaakaojauheella ja ripauksella kanelia.
  8. Anna tekeytyä mieluiten muutama tunti jääkaapissa.

Reseptissä käytetyt tuotteet