Kuohkeassa korppumisussa yhdistyvät tutut kahvipöydän maut: korvapuusti ja tiramisu. Reseptin ei niin salainen ainesosa on Amaretto-likööri. Korppuset tuovat kauniiseen annokseen kuituja ja kauran pehmeyttä.
4 annosta
Pohjalle
n. 10 kpl Korppusia (makuna Kaura&korvapuusti)
1 dl vahvaa kahvia tai espressoa
Amaretto-likööriä
2 dl vispikermaa
3/4 dl sokeria
200 g mascarponea
1 tl vaniljasokeria
1-2 tl pikakahvijauhetta
Koristeluun
kaakaojauhetta
kanelia
Ohje
- Yhdistä jäähtyneeseen kahviin makusi mukainen määrä likööriä. Laita esimerkiksi syvälle lautaselle odottamaan.
- Vatkaa kerma. Lisää sokerit mascarpone-tuorejuustoon ja yhdistä se kermavaahtoon varovasti nostellen.
- Jaa seos tässä vaiheessa kahteen osaan. Sekoita toiseen varovasti pikakahvijauhe.
- Dippaa Korppuset kahvi-likööriliemeen, ja asettele valitsemasi astian pohjalle.
- Annostele pikakahvilla maustettua vaahtoa korppujen päälle. Lisää uusi kerros kostutettuja Korppusia.
- Lisää toista valmistamistasi vaahdoista.
- Koristele annos kaakaojauheella ja ripauksella kanelia.
- Anna tekeytyä mieluiten muutama tunti jääkaapissa.