Valmistusaika
Työaika: 20 min
Yhteensä: 1 h
Ainekset
800 g porsaansisäfileetä puhdistettuna kalvoista
25 g voita
suolaa, mustapippuria
Kuorrute
50 g voita
100 g Väinämöisen RuisNappeja
1 tl suolaa
1 dl raastettua parmesanjuustoa
hienonnettua ruohosipulia
Ohje
- Laita voi, ruisnapit ja parmesan juusto tehosekoittimeen ja aja sileäksi massaksi.
- Lisää ruohosipuli. Mausta suolalla.
- Kauli kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja pakasta.
- Mausta filee ja ruskista se voissa kuumalla pannulla nopeasti molemmin puolin.
- Laita filee uunivuokaan ja kypsennä 120 c uunissa kunnes sisälämpö on 60 astetta. Käytä apunasi sisätilalämpömittaria.
- Leikkaa jäähtyneestä kuorrutteesta fileen kokoinen pala ja aseta fileen päälle.
- Nosta uunin lämpötila 220 c ja paista vielä kunnes kuorrute on kauniin ruskeaa.
- Ota filee uunista ja anna sen vetäytyä 10 minuuttia kevyesti foliolla peitettynä.
- Leikkaa tarjolle.
Aprikoosipyree
100 g kuivattuja aprikooseja
0,5dl sokeria
vettä
- Keitä aineksia kattilassa kunnes aprikoosit ovat aivan pehmeitä. Soseuta tehosekoittimessa.
- Tarjoile annoksen kanssa haudutettuja papuja ja yrttejä.
Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas