Väinämöisen PalttoonNappi uudistuu ja saa rinnalleen lempeän KauraNapin

Väinämöisen PalttoonNappi on koristanut suomalaisten juhlatarjottimia jo 50 vuoden ajan. Juhlavuoden kunniaksi Linkosuon Leipomo Oy teki kuluttajakyselyn ja tuo nyt palautteen perusteella markkinoille entistä mureamman RuisNapin, sekä lempeän KauraNapin.

Väinämöisen PalttoonNappi on kokenut pakkausilmemuutoksen ja tulee kauppojen hyllyille uudistettuna nimellä: Väinämöisen RuisNappi. Pakkauskoko pienenee kuluttajien toiveiden mukaan, uusi pakkaus on 300 grammaa (vrt. aiempi 470 g). Lisäksi reseptiä on kehitetty niin, että tuote on entistä mureampi. Tuotteet leivotaan edelleen talon omaan hapanjuureen ja viljaraaka-aine on 100 %: sesti suomalaista ruista.

Kauran suosion jatkuvasti kasvaessa Linkosuon Leipomo Oy kehitti ruisnapin rinnalle uutuuden: Väinämöisen KauraNappi paahdetut jyvät, jossa yhdistyvät kauran pähkinäinen maku, jyvien rouheisuus, sekä monipuolinen ravintoainekoostumus. Kauranapista tulee myyntiin 150 gramman pakkaus.

”Tuotekehityksen lähtökohtana oli kehittää Väinämöisen RuisNapin rinnalle uusi kaurapohjainen tuote. Tavoitteena oli herkullisen maun lisäksi saada tuotteeseen erittäin murea rakenne. Tässä onnistuimme erinomaisesti, sillä tuotteiden vertailutestissä* kuluttajat arvioivat KauraNapin rakenteen ylivoimaisesti parhaimmaksi. Samalla myös Väinämöisen PalttoonNappin valmistusmenetelmiä kehitettiin siten, että myös tämä legendaarinen nappi on nyt entistä mureampi”, sanoo Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtaja Suvi Urvikko-Mäkivaara.

Väinämöisen PalttoonNappi syntyi vuonna 1971 leipurimestari Jussi Linkosuon ideasta hyödyntää reikäleipien keskustat; ne halkaistiin, irrotettiin ja kuivattiin. Pieni rukiisen rapea Väinämöisen PalttoonNappi oli syntynyt ja Suomi sai ensimmäisen RuisSnacksin. Linkosuon Leipomo Oy jatkaa tänäkin päivänä työtä innovoidakseen suomalaisille uusia herkkuja arkeen ja juhlaan. Napit maistuvat täytteitä vaihdellen välipaloina tai juhlapöydän herkkuina. Tuotteille on myönnetty Avainlippu -merkki osoituksena suomalaisesta työstä. Tuotteet valmistetaan Kangasalla Linkosuon Mannakorven leipomolla 100 %:sesti suomalaisista viljaraaka-aineista.

Uutuudet löytyvät hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista kevään 2021 aikana.

Lisätietoja: Linkosuon Leipomo Oy Markkinointipäällikkö Tanja Muranen tanja.muranen@linkosuo.fi 040 801 8397.

*Foodwest, kuluttajatestaus 2020.

Väinämöisen RuisNappi, 300 gr

Ruisjuureen leivottuja kuivattuja ja mureita ruisnappeja. Ainesosat: Ruis (täysjyväjauho, lestyjauho, lese) 90 %, vesi, suola, hiiva, kumina.

Väinämöisen KauraNappi paahdetut jyvät, 150 gr

Kaurasta ja rukiista leivottuja kuivattuja ja mureita kaurajyvänappeja. Ainesosat: Kaurajauho 43 %, täysjyväruisjauho, siemenet 15 % (auringonkukansiemen, pellavansiemen), kasviöljy (rypsi tai rapsi, luontainen aromi), vesi, siirappi, perunatärkkelys, suola, hiiva, kasvikuitu (psyllium).

Linkosuo Oy on vuonna 1936 perustettu suomalainen perheomisteinen yritys. Konserniin kuuluvat Linkosuon Leipomo Oy ja Linkosuon Kahvilat Oy. Linkosuo toimii leipomo- ja kahvilaliiketoiminnassa ja työllisti 220 työntekijää vuonna 2019. Kaikki Linkosuon Leipomo Oy:n tuotteet valmistetaan Kangasalla sijaitsevassa leipomossa 100 % :sesti suomalaisesta viljaraaka-aineista.