Linkosuon tarina

Ripaus kekseliäisyyttä, kauhallinen rohkeutta. Näin syntyi Linkosuon ainutlaatuinen tarina ja suomalaisten rakastetuimmat maut. 

Linkosuon tarina sai alkunsa Leipomo Emmauksesta. Sen perustivat Aarne ja Elsa Linkosuo tamperelaisen hotellin vaatimattomalle sisäpihalle. Vuosi oli 1936. Vaikka ajat olivat kovat, pariskunnan tiimi toimi. Aarne ahersi intohimoisesti konditorian puolella, Elsa taas keskittyi myymälään. Tämä kumppanuuden henki näkyy Linkosuon perheyrityksessä vielä tänäkin päivänä. 

Työ tuotti tulosta. Tamperelaiset rakastuivat Aarnen ja Elsan leipomoon, jonka suosio kohosi taikinan lailla. Leipomo laajeni 50-luvulla osakeyhtiöksi, ja pian ovensa avasivat myös Linkosuon kahvilat. Niistä sai tietysti Aarnen kehittelemiä, oman leipomon leipiä ja muita makuja.  

Aika juhlia! Leipomon ja kahviloiden rinnalle kehittyi juhlapalvelutoiminta. Kukapa muu tietäisi paremmin hyvän ruuan ja tunnelman päälle kuin Aarne ja Elsa?   

Intohimo kasvatti ideoita. Aarnen ja Elsan lapset Jussi ja Ritva hyppäsivät nopeasti mukaan kasvavan Linkosuon toimintaan. Erityisesti Jussi oli innokas innovaattori, jolla oli paljon ajatuksia. Yksi niistä oli ylitse muiden. Hän nimittäin keksi hyödyntää ruisreikäleivän hukkapalat ja tuli luoneeksi yhden Linkosuon suurimmista innovaatioista: maailman ensimmäiset ruisleivän hukkapaloista valmistetut snack-tuotteet. Väinämöisen Palttoonapeiksi nimetty rapea ja monipuolinen välipala aloitti Linkosuon matka kansainvälisille markkinoille.  

Ideoista syntyi uusia. Palttoonappia seurasivat suositut Ruissipsit ja Ruislastut, joita rouskutellaan nykyisin jopa Kiinassa asti. Myös Linkosuon laajentunut Mannakorven leipomo oli aikansa edelläkävijä Suomessa. Modernissa ja teollistuneessa leipomossa alkunsa sai esimerkiksi revitty tuore ruisleipä. Tukkipoikaa ja myöhemmin Eväsleipää maisteltiin pian koko maassa. 

Aarnen ja Elsan tarina elää. Rohkeus kokeilla jotain täysin uutta on Linkosuolle vielä tänäkin päivänä yksi merkittävimmistä ydinarvoista. Se määrittää sekä Linkosuon Leipomo Oy, Linkosuon Kahvila Oy että emoyhtiö Linkosuo Oy:n jokapäiväistä toimintaa. Kun suunnittelemme yhdessä uutta, mietimme usein, minkä idean Aarne, Elsa tai innovaattori Jussi toisi tässä kohtaa pöytään. (Todennäköisesti monia!)