Lastujen uudet ympäristöystävälliset pakkaukset


Uudistimme Linkosuon lastuperheen pakkaukset ympäristöystävällisemmiksi, kun muutimme pakkausmateriaalin kartonkikierrätykseen sopivaksi. Ympäristöystävälliset tuotteet tunnistaa GreenerPrinting™ -merkistä.

Uudistus koskee Linkosuon ruis– ja kauralastuja sekä kauralinssilastuja. Pakkausmateriaalina käytetään kuitukierrätettävää monikerroslaminaattia, mikä tarkoittaa, että pakkauksien materiaalista yli 50 % on paperia. Lastuperheen pakkaukset voi kierrättää kartonkijätteeseen.

Lisäksi käytämme kaikissa Linkosuon paperipohjaisissa pakkauksissa ympäristöystävällisiä EGP (Expanded Gamut Printing) -painomenetelmää ja vesipohjaisia painovärejä. EGP-menetelmä vähentää painokoneen pesukertojen tarvetta ja koneen hukkakäyntiä, mikä tekee painatuksesta entistä ekologisempaa. Vesipohjaisten painovärien käyttämisestä ei koidu haitallisia päästöjä, ja sen lisäksi ne parantavat pakkausten painatusten laatua.

Panostamme pakkauskehityksessä kestävään kehitykseen ja etsimme jatkuvasti uusia ratkaisuja muovin vähentämiselle toiminnassamme. Lastuperheen pakkausuudistus tehtiin yhdessä suomalaisen Walkin ja Peltolan pussi Oy:n kanssa. Ympäristöystävälliset pakkaukset löytyvät jo kauppojen hyllyiltä.