Ruistortillalastut – uusi kotimainen texmex-makunautinto

Linkosuon uudet ruistortillalastut on leivottu sataprosenttisesti suomalaisista viljoista. Ruistortillalastut ovat ensimmäinen kotimainen vaihtoehto kauppojen texmex-hyllyihin. Herkullisissa ja rapeissa lastuissa makuvariantit ovat Mexican salsa ja Jalapeno-cheddar. Vastuullisesti tuotetut ja pakatut lastut ovat maistuva vaihtoehto helppoja ruokaratkaisuja etsiville kuluttajille.

Ruistortillalastut paahdetaan uunissa, joten ne sisältävät vähemmän rasvaa ja enemmän kuituja kuin vastaavat maissista valmistetut tuotteet markkinoilla. Runsaasti makua sisältävä runsaskuituinen tuote tukee terveellisempää ja kokonaisvaltaisempaa hyvinvointia. Kotimaisella työllä valmistetuissa lastuissa yhdistyvät tuttu ruis ja suosittu texmex. Ruistortillalastujen muoto sopii dippailun ystäville tai syötäväksi sellaisenaan. Tortillalastujen muoto on kuppimainen, joten täytteet pysyvät lastujen päällä.

Tuotteet vastaavat kuluttajien toiveisiin. Linkosuo teki kuluttajatutkimuksen* yhteistyössä Foodwestin kanssa texmex-tuotteiden käyttäjille. ”Kuluttajatutkimus osoitti selkeästi, että kotimaisuus sekä raaka-aineessa että valmistajana lisäisi kuluttajien ostokiinnostusta ja tällaisten vaihtoehtojen puuttuessa hyllystä me Linkosuolla käärimme hihat ja teimme tuotteet itse”, sanoo Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtaja Suvi Urvikko.

Tuotteet myös tukevat hyvän omantunnon valintoja ja sopivat helppoja ruokaratkaisuja etsiville nuorille aikuisille, lapsiperheille ja itsestään huolehtiville kuluttajille, jotka haluavat valita sen paremman vaihtoehdon – ja kokeilevat mielellään uutuuksia. Tuotteet ovat vastuullinen valinta – ne on pakattu paperilaminaattipusseihin ja ne valmistetaan Linkosuon Mannakorven leipomossa Kangasalla.

Uutuudet löytyvät K-ryhmän päivittäistavarakaupoista kevään 2021 aikana.

Lisätietoja: Linkosuon Leipomo Oy Markkinointipäällikkö Tanja Muranen tanja.muranen@linkosuo.fi 040 801 8397.

*Foodwest, kuluttajatutkimus 12/2019.

Tutustu tortillalastuihin tästä.


Tuotepakkaus Ruistortillalastu Mexican Salsa, 100 g

Tomaatin, sipulin ja jalapenon makuisia, rapeita ruistortillalastuja. Ainesosat: Täysjyväruisjauho 50 %, vehnäjauho, kasviöljy (rypsi tai rapsi), mausteseos [dekstroosi, maltodekstriini, tomaatti, sokeri, sipuli, happamuudensäätöaineet (sitruunahappo, maitohappo, natriumasetaatti), mausteet (valkosipuli, persilja, jalapeno, paprika), hiivauute, paprikauute, aromit], perunatärkkelys, suola, vehnäproteiini, hiiva. Täysjyväruista 70 % viljaraaka-aineesta. Saattaa sisältää pieniä määriä maidon ainesosia. Sopii vegaaniseen ruokavalioon.

Tuotepakkaus Ruistortillalastut Jalapeno-Cheddar, 100 g

Cheddar-juuston ja jalapenon makuisia, rapeita ruistortillalastuja. Ainesosat: Täysjyväruisjauho 50 %, vehnäjauho, kasviöljy (rypsi tai rapsi), mausteseos [maltodekstriini, herajauhe (maito), sokeri, juustojauhe (mm. cheddar), sipuli, mausteet (kumina, valkosipuli,paprika, oregano, jalapeno), tomaatti, aromit, hiivauute, happamuudensäätöaine maitohappo, paprikauute], perunatärkkelys, suola, vehnäproteiini, hiiva. Täysjyväruista 70 % viljaraaka-aineesta.


Linkosuo Oy on vuonna 1936 perustettu suomalainen perheomisteinen yritys. Konserniin kuuluvat Linkosuon Leipomo Oy ja Linkosuon Kahvilat Oy. Linkosuo toimii leipomo- ja kahvilaliiketoiminnassa ja työllisti 220 työntekijää vuonna 2019. Kaikki Linkosuon Leipomo Oy:n tuotteet valmistetaan Kangasalla sijaitsevassa leipomossa sataprosenttisesti suomalaisesta viljaraaka-aineista.