Linkosuo Oy 85 vuotta – Kasvua ja uusia innovaatioita luvassa myös jatkossa

Linkosuo Oy täyttää 1.12.2021 85 vuotta. Vikkelä ja utelias 85-vuotias ei ole hidastamassa vauhtiaan – lähitulevaisuudessa on luvassa tuotantoinvestointeja, uusia tuotekategoriavalloituksia sekä kahvila- ja ravintolatoiminnan laajenemista. Tavoitteena on myös tuplata vienti seuraavan kolmen vuoden aikana.

”On oltava vikkelä luonnostaan ja toimittava omaperäisesti”

Näin totesi aikoinaan Linkosuon perustaja Aarne Linkosuo ja niin myös tänä päivänä, 85 vuotta myöhemmin, rohkeus kokeilla jotain täysin uutta on Linkosuolle yksi merkittävimmistä ydinarvoista.

Suomen johtaviin leipomokonserneihin lukeutuva Linkosuo tunnetaan leipomopuolella erityisesti ruis- ja kauratuotteiden ammattilaisena ja markkinajohtajana maustettujen kuivaleipien tuotannossa sekä tuotteista snacks- ja tuoreleipäkategorioissa. Yritys toimii kansainvälisesti, ja tuotteita löytyy kotimaan lisäksi useista muista Euroopan maista.

Vuodenvaihteessa on luvassa kasvua niin leipomon kuin kahviloidenkin toiminnassa:

  • Leipomolla ollaan investoimassa uuteen automaattiseen pakkauslinjaan, joka mahdollistaa suuremman kapasiteetin läpimenon, sekä vähentää merkittävästi hävikkiä.
  • Linkosuon Kahvila Oy avasi toukokuussa ensimmäisen kohteensa pääkaupunkiseudulle Espooseen Technopolis Innopoliin ja lisää on tulossa: Vuoden 2022 alkupuolella avautuu Helsinkiin uusi lounasravintola ja kesän alussa kahvila.

Molemmille yhtiöille on päivitetty tänä vuonna kasvustrategia, jossa on määritelty kasvutavoitteet vuodelle 2024 asti.

– Olemme investoineet eri digitoimintojen kehittämiseen usean vuoden aikana. Oikealla tiedolla, sekä sen analysoinnilla on ratkaiseva vaikutus liiketoimintamme kehittämiseksi. Lähiaikana tulemme kasvattamaan digipohjaisia jakelukanavaverkkoja ja etsimme tätä kautta uusia kasvualustoja, kertoo Linkosuon Leipomo Oy:n toimitusjohtaja Timo Jänne.

Linkosuo Oy työllistää tällä hetkellä noin 160 henkilöä ja tahtotilana on myös jatkossa olla luomassa Suomeen uusia työpaikkoja.  85-vuotiaan perheyhtiö Linkosuo Oy:n perusarvoihin kuuluvat henkilöstön ammattitaidon arvostaminen, vastuullisuus koko toiminnassa, sekä ylpeys kotimaisista, korkealuokkaisista tuotteista. Kasvu syntyy linkosuolaisella intohimolla ja osaamisella.