Mininäkkäri – helppo ja terveellinen välipala, joka maistuu joka välissä

Pienetkin asiat voivat joskus olla suuria ja suorastaan mullistavia. Linkosuon uudet maustetut Mininäkkärit ovat juuri sitä – herkullisia, mutta terveellisiä välipaloja, joita voi syödä ja syöttää myös jälkikasvulle hyvällä omatunnolla.

Näkkäri on näkkäri, eikä muuksi muutu. Näinhän se on – ollut. Kun asiakkaat halusivat tuotteen, joka yhdistäisi näkkileivän terveellisyyden ja suolakeksin herkullisuuden, Linkosuo tarttui haasteeseen. Erilaisten vaiheiden ja kuluttajatestauksen jälkeen syntyi Mininäkkäri – näkkileipähistorian pienin suuri innovaatio.

”Rohkeus ja innovatiivisuus ovat osa Linkosuon DNA:ta. Vaikka kunnioitetaan perinteitä, niin samaan aikaan mietitään koko ajan, mitä uutta asiakkaat haluavat. Mininäkkärit ovat tästä hyvä esimerkki. Ne syntyivät kuluttajien tarpeesta saada terveellistä, herkullista ja helposti nautittavaa syötävää, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin”, kertoo Linkosuon tuotekehityspäällikkö Marjut Lampinen.

Reilusti ravintoa, eikä tippaakaan lisäaineita

Jo varhaisessa vaiheessa päätettiin, että Mininäkkäreistä tehdään täysin vehnättömiä. Tämä oli testiryhmänkin toive. Niinpä viljaraaka-aineiksi valittiin ravintorikkaat kaura ja ruis, Linkosuon tapaan täysin kotimaisina tietenkin. Myös lisäaineiden osalta oltiin ehdottomia – ei tippaakaan.

”Mininäkkärit tehdään leipomalla. Taikinasta muotoillaan pieniä ja ohuita suorakaiteen muotoisia paloja, jotka paistetaan ja pintamaustetaan. Valmistus tapahtuu paahtamalla uunissa, jolloin taikinaan ei imeydy rasvaa kuten uppopaistamalla rasvassa. Ja terveellisyyden takia se vähäkin rasva, jota pintaan sivellään, on kasvirasvaa eli rypsiöljyä”, Lampinen sanoo.

Makuina Jyvät & Merisuola sekä Bataatti & Porkkana

Mininäkkärit on tarkoitettu toimimaan myös ihan sellaisenaan eli suoraan pussista suuhun. Siksi niiden makuun on panostettu huolella. Pintamaustamisen ansiosta maut tulevat vahvemmin esiin, eikä esimerkiksi suolaa tarvita niin paljon. Lampisen mukaan testiryhmälle tarjottiin erilaisia makuvariaatioita, joista kaksi nousi ylitse muiden.

Jyvät & Merisuola on rapsakka ja nimensä mukaisesti merisuolalla maustettu herkku, joka sisältää pellavan ja chian siemeniä. Terveyspommina tunnetut siemenet antavat sille sekä makua että mukavaa suutuntumaa.

Bataatti & Porkkana on puolestaan herkku, jossa taikinaan on sekoitettu jauhettua bataattia ja porkkanaa eli aitoa kasvista. Se täydentää oivallisesti päivittäistä kasvisten saantia ja maistuu hieman makeana niin isommille kuin pienemmillekin – terveellisyydestä tinkimättä.

Mininäkkäri sopii kaikille ja kaikkialle

Koska Mininäkkärit maistuvat sellaisenaan ilman lisukkeita, ne ovat erinomainen välipala missä tahansa nautittavaksi. Kätevän kokoinen pakkaus mahtuu vaikka laukkuun ja tuote säilyy lämpimässäkin, joten sitä on helppo pitää aina mukana. Mininäkkäri sopii hyvin myös perheen pienimpien käteen ja suuhun.

Tottakai Mininäkkärit toimivat myös naposteluherkkuna vaikka leffan äärellä tai illanistujaisissa. Ja jos niistä haluaa tehdä juhlavampia tai ruokaisampia, kannattaa päällä kokeilla esimerkiksi hummusta tai erilaisia tuorejuustoja.

Lampisen mukaan testiryhmä oli löytänyt Mininäkkäreille lukuisia käyttöyhteyksiä.

”Mininäkkäreitä nautittiin napostelun lisäksi aamu- ja välipalana sekä aterioiden yhteydessä. Niitä syötiin sellaisenaan sekä erilaisilla päällisillä. Levitteiden, leikkeleiden ja erilaisten tuore- ja muiden juustojen lisäksi käytettiin kasviksia, kuten avokadoviipaleita. Vain mielikuvitus tuntui olevan rajana. Se, että jokainen löytää Mininäkkäreistä sen oman juttunsa, on juuri sitä mihin pyrimmekin”, Lampinen iloitsee.

Tuotekehityspäällikkö Marjut Lampinen