Rouskis! – Linkosuon Leipomo Oy tuo markkinoille terveellisemmän lasten välipalakonseptin

Tuomme huhtikuussa 2022 markkinoille lasten ja nuorten makuun sekä tarpeisiin kehitetyn hieman terveellisemmän Rouskis! -välipalakonseptin. Nämä kauraisat välipalat on leivottu kotimaisista viljoista Kangasalla ja ne sisältävät jopa 50 % vähemmän sokeria kuin esimerkiksi välipalakeksit.

Uudet välipalakorput ovat pieniä, rapeita ja herkullisia välipaloja. Rouskis! -välipalakorput paahdetaan uunissa ja ne sisältävät vähemmän rasvaa ja sokeria kuin vastaavat viljapohjaiset tuotteet markkinoilla. Tuotteet ovat runsaskuituisia ja niille on myönnetty Sydänmerkki. Makuvariantit ovat suklaahippu sekä kanelipulla.

Linkosuo teki lasten välipalakäytöstä kuluttajatutkimuksen elokuussa 2021. Tutkimus osoitti selkeästi, että lasten välipalatuotteita ostettaessa tuotteen terveellisyys on tärkein kriteeri. ”Jo hyllyssä olevat viljapohjaiset välipalatuotteet sisältävät paljon sokeria, joten päätimme leipoa hyllyyn terveellisemmän vaihtoehdon. Tuotteen kehittämisessä ensiarvoisen tärkeää oli, että tuote maistuu lapsille. Niinpä tuotekehitystä tehtiin yhdessä lasten kanssa ja onnistuimme kehittämään vähemmän sokeria sisältävän tuotteen mausta tinkimättä”, sanoo Linkosuon Leipomo Oy:n kehitysjohtaja Suvi Urvikko-Mäkivaara.

Tuote on 50 gramman pussikoon ansiosta helppo ottaa mukaan harrastuksiin ja napostella nälän yllättäessä – todellinen on-the-go-tuote.

Uutuudet löytyvät korppuhyllystä K-ryhmän ja S-ryhmän hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista huhtikuusta 2022 alkaen.

Lisätietoja: Linkosuon Leipomo Oy Markkinointipäällikkö Tanja Muranen tanja.muranen@linkosuo.fi.

*Lasten välipalatutkimus 08/2021, N=300.

Rouskis välipalakorppu suklaahippu 50 g

Kauraisia suklaan makuisia välipalakorppuja. Ainesosat: Vehnäjauho, kaura (täysjyväjauho, hiutale) 27 %, kasviöljy (rypsi- tai rapsiöljy), mausteseos [sokeri, vehnäjauho, maltodekstriini, kaakaojauho, suola, aromit], tumma suklaa 4,5 % [(sokeri, kaakaomassa, kaakaovoi, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini)], siirappi, hiiva.  Sisältää kauraa 37 % leivontaan käytetystä viljaraaka-aineesta. Saattaa sisältää pieniä määriä maidon ainesosia.

Lue lisää >>

Rouskis välipalakorppu kanelipulla 50 g

Kauraisia kanelin ja kardemumman makuisia välipalakorppuja.  Ainesosat: Vehnäjauho, kaura (jauho, hiutale) 28 %, kasviöljy (rypsi- tai rapsiöljy), mausteseos [sokeri, maltodekstriini, kaneli, karamellisoitu sokeri, suola, kardemumma, luontaiset aromit], siirappi, hiiva. Sisältää kauraa 37 % leivontaan käytetystä viljaraaka-aineesta. Saattaa sisältää pieniä määriä maidon ainesosia.

Lue lisää >>