Loihdi näyttävät pikkusuolaiset juhliin – Kinuskikissa vinkkaa helpot reseptit

Kinuskikissalle eli Sini Visalle Linkosuon sipsit ja napit ovat tuttuja herkkuja, joten hän tietää, että näiden avulla näyttävä cocktailpalojen kattaus saadaan syntymään helposti. Tällä kertaa täytereseptit syntyivät kevään herkullisiin uutuusmakuihin: Kaurasipsi Pizza, Ruissipsi Merisuola ja Väinämöisen Saaristolaisnappi.

Sinin mukaan täytetyt sipsit ja napit ovat aivan ehdoton juhlapöydän suolainen tarjottava tai ruokahalun herättäjä vaikkapa alkumaljan kanssa. 

– Rakastan tällaisia pieniä sormisyötäviä, joissa annoskoko on sopivasti parin suupalan kokoinen, Sini kertoo.

– On ihanaa, kun juhlien suolainen kattaus on suunniteltu sellaiseksi, että voi maistella eri makuja, ja tilaa jää vielä makeillekin herkuille. Siksi halusinkin tarjota resepteissäni erilaisia makuyhdistelmiä. Kannustan myös omien yhdistelmien luomiseen – reseptistäni voi poimia idean tai tekniikan ja kehitellä sen pohjalta omia versioitaan.

Sipseistä ja napeista syntyy näyttäviä pikkusuolaisia

Uudet pikkusuolaiset Kaurasipsi Pizza, täytteiden makuja hienosti korostava Ruissipsi Merisuola ja makean maltainen Väinämöisen Saaristolaisnappi saivat Sinin keittiössä houkuttelevat päälliset. Pizzasipsit pepperonitäytteellä, ruissipsit valkosipuli-mantelipestotäytteellä ja saaristolaisnapit lohitäytteellä saavat jo odottamaan kevään juhlien herkutteluja.

Kumpia Sini suosii, sipsejä vai nappeja? Molempia. Ohuet ja kevyet sipsit toimivat Sinin mielestä ihanasti esimerkiksi pursotettavien täytteiden kanssa. Täytteen voi tehdä etukäteen, laittaa valmiiksi pursotuspussiin ja viimeistellä tarjottavat vasta lähellä tarjoiluhetkeä. Napit taas ovat ruokaisampia ja paksumpia, ja ne voi täyttää jo edellisenä päivänä.

Kolmen cocktailpalan setin suunnittelussa Siniä inspiroi visuaalisuus. 

– Halusin osoittaa, että pienestä koostaan huolimatta täytetty sipsi tai nappi voi olla hyvinkin näyttävä ja koristeellinen tarjottava.  Suloiset leivosmaiset cocktailpalat ovat juhlapöydän himotuimmat suupalat, Sini kuvailee.

Monipuolinen makupaletti tarjoaa jokaiselle jotain

Oman vierasjoukon ruokavalioiden perusteella kannattaa suunnitella pikkupurtavista valikoima, joka tarjoaa jokaiselle jotakin. Sini suunnitteli reseptit liha-, kala- ja vegetäyttein. Mutta jos moni vieraista noudattaa vaikkapa lihatonta tai vegaaniruokavaliota, reseptejä soveltamalla syntyy helposti sopivia vaihtoehtoja.

– Pepperonitäytteiset kaurasipsit voi muuntaa lihattomiksi korvaamalla pepperonin esimerkiksi juustosiivuilla. Vegaaniversio syntyy vaihtamalla tuorejuuston ja kerman vegaanisiksi ja pepperonin vegaaniseksi pepperonileikkeleeksi. Kaikki kevään uutuudet ovat vegaanisia, Sini vinkkaa. K-ryhmän kaupoissa sipsit ja napit löytyvät kuivaleipähyllystä, S-ryhmän liikkeissä sipsit snacks-hyllystä ja napit kuivaleipähyllystä. 

Monia cocktailpalojen täyteideoita voi muutenkin soveltaa oman makunsa mukaan aineksia vaihtamalla. 

Kinuskikissa-sivustolla aiemmin julkaistut ruis- ja kaurasipsi- sekä nappireseptit ovat keränneet lukijoilta kommentteja, joissa kiitellään niiden hyvää makua ja kaunista ulkonäköä. Lukijoiden mielestä cocktailpalat on helppo yhdistää muihin tarjoiluihin ja tekeminen sujuu kätevästi.

Tässä siis kolme uutta cocktailpalaa kevään juhlien tarjoiluihin – taatusti maistuvaan Kinuskikissan tyyliin!

Kolmen maun cocktail-palat

Kaurasipsit pepperonitäytteellä

Pepperoni ja pizzasipsit, siinäpä legendaarinen makupari!

35 kpl (1 pss) Linkosuon Pizza Kaurasipsejä 

200 g ruohosipulituorejuustoa
2 tl kermaa tai maitoa
120 g pepperonisiivuja
salaatinlehtiä

Tee näin:

Notkista ruohosipulituorejuusto sekoittamalla joukkoon kermaa tai maitoa.
Lusikoi tuorejuustoa kaurasipsien päälle.
Leikkaa pepperonisiivut kahdeksi puoliympyräksi. Laita viisi puoliympyrää jonoon leikkuulaudan päälle ja kieritä ruusuksi.
Paina ruusu tuorejuustonokareen päälle. Viimeistele cocktailpala pienellä salaatinlehdellä.

Ruissipsit valkosipuli-mantelipestotäytteellä (vegaaninen)

Aromikkaat merisuolan makuiset ruissipsit korostavat vegaanisen valkosipuli-mantelipestotäytteen hienostunutta makua.

35 kpl (1 pss) Linkosuon Merisuola Ruissipsejä

Valkosipuli-mantelipesto:
1 ruukku basilikaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
1 1/2 murskattua valkosipulinkynttä
1 ison luomusitruunan kuoriraaste
1/4 tl suolaa
mustapippuria
1 3/4 dl mantelijauhetta

6 retiisiä

Tee näin:

Valmista ensin valkosipuli-mantelipesto.
Laita basilikanlehdet, oliiviöljy, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, suola ja mustapippuri kapeaan astiaan ja hienonna sauvasekoittimella.
Sekoita joukkoon mantelijauhe.

Annostele ruissipsien päälle pestoa.
Leikkaa retiisit siivuiksi ja tee niihin kuvioita pienillä muoteilla.
Laita pestotäytteen päälle retiisisiivuja ja irti leikattuja kuvioita.

Saaristolaisnapit lohitäytteellä

Makean maltaiset Väinämöisen Saaristolaisnapit saivat Kinuskikissan keittiössä houkuttelevan lohitäytteen.

30 kpl (1 pss) Linkosuon Väinämöisen Saaristolaisnappeja

Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
1/4 dl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 dl öljyä

Pursotettava lohitahna:
50 g purjoa
1/2 dl tilliä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g smetanaa
50 g raejuustoa
1 rkl sitruunamehua
n. 3/4 tl wasabitahnaa
valkopippuria

tuoretta timjamia

Tee näin:

Valmista marinoitu punasipuli hyvissä ajoin.
Leikkaa punasipuli renkaiksi.
Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta.
Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään.
Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.

Valmista lohitahna.
Paloittele purjo ja hienonna tilli.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes tahna on sileää.
Huomaathan, että wasabien voimakkuus vaihtelee, joten säädä lopullinen määrä tuotteen ja oman maun mukaan.
Laita tahna pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (14 mm).

Laita saaristolaisnappien päälle marinoitua punasipulia.
Pursota päälle lohitahnasta ruusuke. Koristele timjaminoksilla.

Näillä tuotteilla onnistut: