3 x vegaaninen dippi

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 15 min

Papudippi

2 dl kypsää härkäpapua  (Härkis)
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
½ rkl punaviinietikkaa
½ rkl sokeria
1,5 dl oliiviöljyä
1 tl jauhettua kuminaa
ripaus suolaa

1. Poista chilistä siemenet. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
2. Mausta halutessasi suolalla.

Paahdettu punajuuri-hummusdippi

3 keskikokoista punajuurta
2 rkl tahinia
sitruunanmehu
2 rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl juustokuminaa
suolaa, mustapippuria

1.     Paahda punajuuret 180 c uunissa kypsäksi (n. 40 min).
2.     Kuori punajuuret ja mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen.
3.     Sekoita sileäksi.

Inkivääri-taatelidippi

2 dl kuivattuja taateleita kiehautettuna
1 dl OATLYN iMat Fraichea (voi korvata kermaviilillä, jos dipin ei tarvitse olla vegaaninen)
1 tl raastettua inkivääriä
2rkl hienonnettua kevätsipuliasuolaa, mustapippuria

1. Sekoita taatelit, kermaviili ja inkivääri tehosekoittimessa.
2. Lisää hienonnettu kevätsipulit ja mausta.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet