Cocktail-voileipäkakku

Reseptistä tulee n. 10 kpl leivoksia.

Valmistusaika

Työaika: 40 min
Yhteensä: 3 h

Ainekset

Väinämöisen kaura- tai ruisnappeja
40 g voita sulatetettuna  
2 kpl kevätsipuli  
200 g piparjuurituorejuusto tai tillituorejuusto
2 kpl liivatelehti  
1/2 sitruuna (mehu)  
120 g kylmäsavulohi  
200 g turkkilainen jogurtti  
1/2 tl suola
1 rkl tilli, tuore  
1/2 tl mustapippuri, rouhe  

Koristeluun:
Kylmäsavulohta
Herneenversoja
Mätiä
Tuoreita yrttejä

Ohje

Vuoiksi käyvät esimerkiksi pienet irtopohjaiset leivosvuoat tai leivinpaperilla vuoratut jogurttipurkit. Kauranapin halkaisija on n. 5cm, joten vuoan olisi hyvä olla samankokoinen.

  1. Valmista ensin täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna pienemmäksi tai laita monitoimikoneeseen (tai aja sauvasekoittimella pieneksi) kevätsipuli ja kylmäsavulohi. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita loput täytteen ainekset kevätsipulin ja lohen kanssa. Lisää sekaan myös jäähtynyt sitruunanmehu ja liivate. Annostele täytettä makusi mukaan vuokiin. Hyvä määrä voisi olla noin 4 cm.  Anna hyytyä vähintään 2 tunnin ajan tai kunnes täyte on kunnolla hyytynyt.

2. Kostuta tai dippaa kauranappi voisulaan. Aseta hyydytetyn täytteen päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä vähintään noin tunti.

3. Kumoa leivos varovasti vuoastaan ja koristele esimerkiksi kylmäsavulohella, herneenversoilla ja tuoreilla yriteillä.

Reseptissä käytetyt tuotteet