Herne-minttukeitto

Herne-minttukeitto pitää nälän poissa ja mielen virkeänä. Se sopii kevyeksi lounaaksi tai alkuruoaksi. Laita lisukkeeksi runsaskuituisia Väinämöisen ruis- ja kauranappeja murustettuna tai naposteltavaksi leivän tilalla. Ohje on neljälle henkilölle.

Valmistusaika: 30 min

Ainekset

2 rkl voita  
2 salottisipulia 
400 g pakasteherneitä
8 dl kasvislientä
2 dl kuohukermaa
1/4 tl valkopippuria 
10 lehteä minttua 
2 rkl maissitärkkelystä (+ vesi)

Koristeluun     
1 dl kermavaahtoa tai ranskankermaa  
1/2 tl valkoviinietikkaa
Tryffeliöljyä
Väinämöisen ruis- tai kauranappeja murustettuna  

Ohje

  1. Pilko salottisipuli kuutioiksi.
  2. Sulata voi kattilassa ja lisää sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia.
  3. Lisää kasvisliemi ja herneet. Keitä noin 5 minuutin ajan. Lisää mintunlehdet. Aja keitto sileäksi joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma, mausta valkopippurilla ja anna kiehahtaa. Sakeuta maissitärkkelyssuurusteella halutessasi. 

Koristeluun
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi tai käytä ranskankermaa, ja lisää siihen tilkka etikkaa. Koristele keitto lusikallisella kermavaahtoa tai ranskankermaa, laita maun mukaan tryffeliöljyä ja viimeistele murustetuilla Väinämöisen ruis- tai kauranapeilla. Tarjoile keiton lisukkeena ruis- tai kauranappeja esimerkiksi tuorejuuston kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet