Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena!
Valmistusaika
Työaika: 15 min
Yhteensä: 15 min
Ainekset
5 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl tahinia
1 sitruunan mehu ja kuori
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Linkosuon ruis- tai kaurasipsejä
Täyte 1
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Täyte 2
1 rkl soijaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Ohje
- Liota kikherneet paketin ohjeiden mukaan ja keitä ne sen jälkeen kypsäksi. Säästä hieman keitinvettä.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Voit tarvittaessa ohentaa massaa keitinliemellä.
- Tarkista maku.
- Jaa massa kolmeen osaan. Mausta yksi osa mintulla ja basilikalla ja yksi osa soijalla, inkiväärillä sekä korianterilla. Jätä viimeinen osa neutraalin makuiseksi.
- Tarjoile ruis- tai kaurasipsien kanssa.
Vinkki!
Mikäli haluat nopeuttaa hummuksen tekoa, voit käyttää säilykekikherneitä. Tällöin ne kannattaa huuhdella huolellisesti, kuumentaa hieman ja lisätä reseptiin pikku tilkka hunajaa.
Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas