Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena!
Valmistusaika
Työaika: 15 min
Yhteensä: 15 min
Ainekset
5 dl keitettyjä kikherneitä
1 dl tahinia
1 sitruunan mehu ja kuori
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Linkosuon ruis- tai kaurasipsejä
Täyte 1
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna
1 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
Täyte 2
1 rkl soijaa
1 tl raastettua inkivääriä
1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
Ohje
- Liota kikherneet paketin ohjeiden mukaan ja keitä ne sen jälkeen kypsäksi. Säästä hieman keitinvettä.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita sileäksi. Voit tarvittaessa ohentaa massaa keitinliemellä.
- Tarkista maku.
- Jaa massa kolmeen osaan. Mausta yksi osa mintulla ja basilikalla ja yksi osa soijalla, inkiväärillä sekä korianterilla. Jätä viimeinen osa neutraalin makuiseksi.
- Tarjoile ruis- tai kaurasipsien kanssa.
Vinkki!
Mikäli haluat nopeuttaa hummuksen tekoa, voit käyttää säilykekikherneitä. Tällöin ne kannattaa huuhdella huolellisesti, kuumentaa hieman ja lisätä reseptiin pikku tilkka hunajaa.