Levitteet, joita et ole vielä kokeillut

Tee itse helposti levitteet, jotka tuovat vaihtelua naposteluun. Sipaise Mininäkkäreille ja rouskuttele pippaloissa tai arjen välipalana. Huom! Muista valmistaa riittävästi, muuten nämä loppuvat kesken.

Parmesaanituorejuusto

100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl parmesaania raastettuna
0,5 dl lehtipersiljaa
hieman sitruunanmehua

Ohje

Sekoita tuorejuusto, parmesan -raaste ja lehtipersilja. Mausta sitruunamehulla.

Linssihummus

1 pkt kypsiä punaisia linssejä
1 kynsi valkosipulia
1 rkl tahinia
1/2 tl korianteria
1/2 tl savupaprikajauhetta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
suolaa, mustapippuria

Ohje

Huuhtele ja valuta linssit. Yhdistä raaka-aineet ja soseuta ainekset sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.

Vaahdotettu hunajavoi

100 g voita
1 rkl hunajaa
timjamia
sormisuolaa

Ohje

Nypi lehdet timjamin oksista. Lisää ne voin ja hunajan joukkoon. Vaahdota vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Ripottele hieman sormisuolaa valmiin voin päälle.

Reseptissä käytetyt tuotteet