Meksikolainen tomaattikeitto

Herkuttele ja hauskuuttele kaurasipseillä mausteisen keiton kanssa!

Kaurasipsien lusikkamainen muoto ja tämä lämmin keitto luovat mielenkiintoisen meksikolaisten makujen maailman. Kokeile, onnistutko syömään keiton kaurasipseillä!

Reseptin on suunnitellut Vegeviettelys-blogin ruokabloggaaja Hanna Kuusisalo.

Ainekset

1 sipuli hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

öljyä paistamiseen

2 rkl tomaattipyreetä

1 tl juustokuminaa

1 tl cajunmaustetta

1 tl paprikajauhetta

1 tl savupaprikajauhetta

1/4-1/2 tl cayennepippuria

400 g tomaattimurskaa

5 dl vettä

1 tl sokeria

1 tl suolaa

1/2 rkl punaviinietikkaa

1 tlk (230 g) mustapapuja

100 g pakastemaissia

Tarjoiluun

1 avokado kuutioituna

tuoretta korianteria

kaurafraichea

Linkosuo kaurasipsejä valkosipuli

Ohje

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, kuivamausteet ja tomaattipyree. Paista vielä pari minuuttia sekoitellen.

Lisää tomaattimurska, vesi, suola, sokeri ja punaviinietikka. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla hissukseen 10 minuuttia. Lisää maissi ja huuhdellut, valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä vielä 5 min.

Annostele keitto lautasille. Lisää päälle avokadokuutioita, tuoretta korianteria ja kaurafraichea. Nauti kaurasipsien kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet