1 Varrasleipä
1 dl mustikkamehua kostutukseen
5 liivatelehteä
1 1/2 dl mustikkamehua
3 dl kermaa
200 g Mascarpone- tai Hovijuustoa
80 g sokeria
Koristeluun
200 g tuoreita mustikoita
1 dl murskattua Varrasleipää
- Aseta varrasleipä ruuanlaittopaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se mustikkamehulla.
- Pehmennä liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia.
- Kuumenna lämmitä mustikkamehu ja lisää liivatteet. Anna jäähtyä.
- Lisää tuorejuustoon jäähtynyt liemi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa ja lisää tuorejuustoseokseen.
- Kaada seos varrasleivän päälle ja anna hyytyä jääkaapissa n. Tunnin verran.
- Ripottele hyytyneen kakun pinnalle mustikoita ja murskattua varrasleipää.
Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas