Nyhtökaura ja BBQ-kastike

4:lle henkilölle alkupalaksi tai cocktail-palaksi juhliin.  

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 1,5 h

Ainekset

Väinämöisen kaura- tai ruisnappeja
1 pkt nyhtökauraa (esim. tomaatti – maku)
2 dl rypsiöljyä paistamiseen 
1 dl BBQ-kastike  (esim. santa maria hickory)

Marinoitu punasipuli    

1 punasipuli  
0,5 dl vesi 
2 rkl punaviinietikka  
0,5 dl rypsiöljy 
1/2 tl suola  
2 tl sokeri 
puolikkaan sitruunan mehu

Korianterimajoneesi  

1,5 dl valmista vegaanimajoneesia 
0,5 dl korianteria  
puolikkaan limen mehu
1 tl sokeria  

Koristeluun    

seesaminsiemeniä  
korianteria  

Ohje

  1. Paista nyhtökaura rapeaksi öljyn kanssa pannulla. Levitä kauranapeille BBQ-kastike. Lisää sen päälle paistettu nyhtökaura, marinoitu punasipuli ja pursota korianterimajoneesi. Koristele seesaminsiemenillä ja korianterilla.

Marinoitu punasipuli: Laita kattilaan kaikki raaka-aineet punasipulia lukuunottamatta ja kiehauta. Lisää punasipuli ja sammuta lämmöt. Annat marinoitua vähintään tunti.

Korianterimajoneesi: Aja korianteri, majoneesi, limemehu ja sokeri tasaisen vihreäksi majoneesi sauvasekoittimella tai tehosekoittimella.

Reseptissä käytetyt tuotteet