Raikkaat vihreät dipit

Soijapapu-minttupesto ja avokadovaahto ovat raikkaita vihreitä dippejä, jotka sopivat Linkosuon Ruis- ja Kauralastujen kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile ja nauti!

Valmistusaika: 15 min

Soijapapu-minttupesto

125 g pakastettuja soijapapuja
1 valkosipulin kynsi
25 g paahdettuja pinjansiemeniä
1/4 ruukkua tuoretta minttua
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
15 g parmesaanijuustoa raastettuna

Ohje

  1. Sulata soijapavut.
  2. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat kullanruskean värin.
  3. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyä ja parmesaanijuustoa lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää öljyt ja parmesaanijuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa Linkosuon Ruis- ja Kauralastujen kera.

Avokadovaahto

2 avokadoa
1/2 valkosipulin kynsi
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
30 g parmesaanijuustoa raasteena
1/4 dl sitruunamehua
1/4 palkoa punaista chiliä

Ohje

  1. Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
  2. Halkaisee avokadot ja poista kivet. Kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta.
  3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää oliiviöljy ja parmesaanijuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.

Reseptissä käytetyt tuotteet