Sieni-tomaatti Ruispiiras

Valmistusaika

Työaika: 20 min
Yhteensä: 45 min

Ainekset

300 g voitaikinaa
100 g Linkosuon RuisSipsejä
400 g herkkusieniä, tatteja tai siitakesieniä
200g kirsikkatomaatteja
½ purjo
4 kananmunaa
3 dl kermaasuolaa, mustapippuriaerilaisia salaatteja

Ohje

  1. Kauli voitaikina kahden leivinpaperin välissä noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja aseta tämä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
  2. Pistele pohja, aseta pinnalle pohjan muotoinen leivinpaperi ja pane painoksi esim. kuivattuja herneitä ja paista 200-asteisessa uunissa kahdeksan minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.
  3. Leikkaa sienet ja purjo hienoksi, puolita tomaatit. Freesaa voissa.
  4. Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla.  Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää ruissipsit ja kaada päälle muna-kermaseos.
  5. Paista 190-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kera.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet