Talvinen juustolautanen mandariinihillon kera

Juustolautaset kuuluvat hämärtyviin iltoihin. Oletko koskaan maistellut juustoja itse tehdyn mandariinihillon kanssa? Resepti on yksinkertainen. Kokoa hillon valmistamisen jälkeen juustot, itse tekemäsi mandariinihillo ja Mininäkkärit näppärään matalareunaiseen laatikkoon, ja saat siitä kauniin lahjan.

Ainekset

0,5 kg mandariineja, klementiinejä tai appelsiineja
1 cm tuoretta inkivääriä
1,5 dl hillo-marmeladisokeria

Ohje

  1. Kuori hedelmät, ja poista valkoinen osa niistä mahdollisimman hyvin.
  2. Soseuta tehosekoittimella. Raasta inkivääri.
  3. Laita sose ja inkivääri kattilaan. Lisää hillo-marmeladisokeri.
  4. Keitä n. 5 min. Nostele vaaleaa vaahtoa hillon päältä pois.
  5. Laita hillo puhtaisiin lasipurkkeihin. Nauti juustojen ja Mininäkkäreiden kanssa.

    Kuvan tarjoiluehdotus: Mininäkkäreiden lisäksi kuvassa on brie- ja cheddarjuustoa, saksanpähkinöitä, aprikooseja ja rosmariinia.

Reseptissä käytetyt tuotteet