Valmistusaika
Työaika: 30 min
Yhteensä: 1 h 30 min
Ainekset
2 keskikokoista bataattia
Täyte 1
2 koverretun bataatin sisus hienonnettuna
2 dl Ruis Sport Sour Cream / Merisuola
170 g pekonia
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl hienonnettua timjamia
½ dl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
Ohje
1. Halkaise bataatit pituussuunnassa, töki haarukalla reikiä ja kypsennä 200 c uunissa n. 1h. Koverra sisus.
2. Hienonna pekoni ja käristä se pannulla. Lisää hienonnetut sipulit ja freesaa hetki.
3. Sekoita kaikki ainekset keskenään poislukien juustoraaste.
4. Täytä bataatit täytteellä ja ripottele juustoraaste pinnalla.
5. Laita bataatit takaisin 200 c uuniin kunnes juustoraaste on sulanut kunnolla ja saanut hieman väriä.
Täyte 2
2 bataatin koverrettu sisus hienonnettuna
2 dl Ruis Sport Sour Cream / Merisuola
1 avokado kuutioituna
2 punaista chiliä hienonnettuna
1 dl kevätsipulia hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
2 rkl tuoretta korianteria
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria
Ohje
1. Sekoita kaikki ainekset keskenään poislukien juustoraaste.
2. Täytä bataatit täytteellä ja ripottele juustoraaste pinnalla.
3. Laita bataatit takaisin 200 c uuniin kunnes juustoraaste on sulanut kunnolla ja saanut hieman väriä.
Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas