Tomaattimarmeladi & vuohenjuustokreemi

Haluatko nostaa arjen uudelle tasolle? Juhlava tomaattimarmeladi muodostaa herkullisen makuparin jyväisen kauranapin ja pehmeän vuohenjuustokreemin kanssa.

Valmistusaika: 30 min

Ainekset

1 pss Väinämöisen kauranappeja

Vuohenjuustokreemi

200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petit Chèvres Doux)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä

Tomaattimarmeladi

4 (400 g) tomaattia (kypsää)
1 ¾ dl (150 g) marmeladisokeria
½ sitruunan mehu
½ tl jauhettua vaniljaa
1 tl savupaprikajauhetta

Ohje

  1. Halkaise tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kova kantaosa. Laita tomaatit kattilaan ja lisää marmeladisokeri, sitruunan mehu ja mausteet. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia, jotta nesteet irtoavat ja sokeri sulaa. Jatka keittämistä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää suola, soseuta huolellisesti ja anna jäähtyä. 
  2. Sekoita vuohenjuusto ja tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna maidolla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  3. Lusikoi vuohenjuustokreemiä ja tomaattimarmeladia kauranappienpäälle juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella tomaatilla ja timjamilla. 

Vinkki! Voit valmistaa tomaattimarmeladin jo päivää ennen tarjoilua.

Reseptissä käytetyt tuotteet