Väinämöisen Ruis-Superfood patukka

Rukiisen herkulliset välipalapatukat töihin, kouluun ja harrastuksiin!

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 45 min

Ainekset

Pohja

4,5 dl Väinämöisen RuisNappeja / Ruis Varrasleipää
2 dl mantelilastuja
4 rkl hunajaa
1 rkl kookosöljyä (ei pakollinen)
2 banaania
ripaus suolaa

Pinnalle

2 dl Aito RuisSipsi
1 dl tuoreita mustikoita
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kuivattuja hedelmiä
2 rkl hunajaa

Ohje

  1. Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja hienonna sileäksi. RuisNappeja/ Varrasleipää kannattaa murskata hieman etukäteen kädellä.
  2. Anna koneen pyöriä niin kauan, että saat tasaisen massan.
  3. Aseta massa suorakaiteen muotoiseen ruuanlaittopaperilla vuorattuun vuokaan.
  4. Kypsennä pohjaa 180° uunissa 5 minuuttia.
  5. Sillä välin sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Ota vuoka pois uunista ja laita täyte pohjan päälle. Paina täytettä hieman, jotta se uppoaa pohjaan kiinni.
  6. Levitä lusikalla pintaan vielä hunajaa ja kypsennä vielä 15 minuuttia uunissa.
  7. Jäähdytä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!
Voit kuorruttaa jäähtyneet palat sulatetulla suklaalla jolloin saat oivan jälkiruokapatukan.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet