Välimerellinen Ruis-lohilaatikko

Valmistusaika

Työaika: 20 min
Yhteensä: 55 min

Ainekset

600 g kiinteää perunaa ohuina siivuina
400 g lohta ohuina siivuina
1 sipuli ohuina siivuina
20 kpl Väinämöisen RuisNappeja
3 dl maitoa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
2 rkl tilliä
suolaa, mustapippuria

Ohje

  1. Sekoita siivutetut perunat, lohet, sipulit sekä Väinämöisen RuisNapit keskenään isossa kulhossa, mausta suolalla sekä mustapippurilla ja aseta ruuanlaittopaperilla vuorattuun uunivuokaan.
  2. Sekoita maito, kerma ja munat huolellisesti. Kaada seos laatikon päälle.
  3. Kypsennä 175° uunissa n. 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat täysin kypsiä.

Vinkki!
Voit tehdä reseptin myös kokonaan ilman perunaa. Käytä tällöin 600 g lohta ja 30 palttoonnappia. Voit myös korvata perunan vaikkapa sellerillä tai porkkanalla.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet