Varraspizzat Italian & Marokon tyyliin

Lähde makumatkalle Italiaan sekä Marokkoon. Suomalaista twistiä saat rukiisesta Varrasleivästä!

Valmistusaika: 30 min + 10 min

Italian Twist -varraspizza

1 Varrasleipä
½ pieni savoijinkaali
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g viipaloitua mozzarellaa
4 siivua parmankinkkua
2 viikunaa
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Ohje

1. Suikaloi kaali ja freesaa sitä hetki sipuli kanssa voissa. Mausta.
2. Lisää tuorejuusto ja sekoita huolellisesti.
3. Levitä täyte varrasleivän päälle.
4. Asettele ainekset varrasleivän päälle poislukien viikuna ja kypsennä 180c uunissa n. 10 minuuttia
5. Lisää lopuksi lohkotut viikunat, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä päälle.

Marokkolainen nyhtökaurapizza ja melonichutney

1 varrasleipä
100 g nyhtökauraa
2 rkl Ras El Hanout -mausteseosta
1 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 dl lehtipersiljaa
½ dl oliiviöljyä
½ limen mehu
½ paprika viipaloituna
½ kesäkurpitsaa ohuina suikaleina
2 dl juustoraastetta
suolaa, mustapippuria

Ras El Hanout -mausteseos

1 tl hienonnettua kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia
½ tl korianterin siemeniä
½ tl cayennepippuria
½ tl jauhettua maustepippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Ohje

1. Mausta nyhtökaura Ras El Hanout -mausteseoksella.
2. Laita aurinkokuivatut tomaatit, öljy ja lehtipersilja tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää limen mehu.
3. Levitä tahna varrasleivälle. Lisää loput ainekset ja ripottele lopuksi juustoraaste.
4. Paista 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Melonichutney

½ cantaloupemeloni kuutioituna
1 hienonnettu shalottisipulia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 hienonnettu punainen chili
200 g sokeria
suolaa, mustapippuria

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile uunista tulleen pizzan päällä.

Reseptissä käytetyt tuotteet