Varraspizzat Italian & Marokon tyyliin

Lähde makumatkalle Italiaan sekä Marokkoon.
Suomalaista twistiä saat rukiisesta Varrasleivästä!

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 45 min

Italian Twist

1 Varrasleipä
½ pieni savoijinkaali
1 punasipuli hienonnettuna
1 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g viipaloitua mozzarellaa
4 siivua parmankinkkua
2 viikunaa
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä

Ohje

1. Suikaloi kaali ja freesaa sitä hetki sipuli kanssa voissa. Mausta.
2. Lisää tuorejuusto ja sekoita huolellisesti.
3. Levitä täyte varrasleivän päälle.
4. Asettele ainekset varrasleivän päälle poislukien viikuna ja kypsennä 180c uunissa n. 10 minuuttia
5. Lisää lopuksi lohkotut viikunat, tuoretta basilikaa ja oliiviöljyä päälle.

Marokkolainen nyhtökaurapizza ja melonichutney

1 varrasleipä
200 g nyhtökauraa
2 rkl ras el hanout mausteseosta
1 dl puolikuivattua aurinkokuivattua tomaattia
1 dl lehtipersiljaa
½ dl  oliiviöljyä
½ limen mehu
1 suippopaprika viipaloituna
1/2 kesäkurpitsaa ohuina suikaleina
2 dl juustoraastettasuolaa, mustapippuria

Ras El Hanout mausteseos

1 tl hienonnettua kuminaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
½ tl kanelia
½ tl korianterin siemeniä
½ tl cayenne pippuria
½ tl jauhettua maustepippuria
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Meloni chutney

½ cantaloupe meloni kuutioituna
1 hienonnettu shalottisipulia
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
1 hienonnettu punainen chili
200g sokeria
suolaa, mustapippuria

  1. Mittaa ainekset kattilaan ja ja keitä 10 minuuttia miedolla lämmöllä.
  2. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoile ruispizzan kanssa.

Ohje

1. Mausta nyhtökaura ras el hanout mausteseoksella.
2. Laita tomaatit öljyineen ja lehtipersilja tehosekoittimeen ja aja sileäksi tahnaksi. Lisää limen mehu.
3. Levitä seos varrasleivälle. Lisää loput ainekset ja ripottele lopuksi juustoraaste.
4. Paista 180 c uunissa n 10 minuuttia

Reseptissä käytetyt tuotteet