Varrastiramisu

Suussa sulavaa tiramisua murean Varrasleivän päällä. Maista & Ihastu!

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 2 t 30 min

Ainekset

Täyte

4 keltuaista
4 valkuaista
100 g sokeria (tai vähemmän, jos ei halua kovin makeaa)
vähän vaniljasokeria
400 g mascarpone –juustoa
2 liivatelehteä
2 rkl Amarettoa
1 Varrasleipä

Kostutukseen pari kupillista kahvia ja 1 dl amarettoa

Ohje

  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi.
  2. Vatkaa sokeri, keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  3. Lisää joukkoon huoneenlämpöinen, vähän notkistettu tuorejuusto ja sekoita hyvin.
  4. Lämmitä alkoholi ja lisää liotetut liivatelehdet mukaan. Sekoita kunnes liivatelehti on täysin liuennut. Lisää mascarponen sekaan.
  5. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi ja sekoita 3 – 4 erässä hitaasti vaivaten massaan.
  6. Aseta Varrasleipä ruuanlaittopaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Kostuta Varrasleipä huolellisesti kahvin ja Amaretton seoksella.
  7. Lisää sitten täyte vuokaan, peitä kelmulla ja laita kahdeksi tunniksi kylmään. Poista kelmu ja aluspaperi.
  8. Koristele RuisSipsi-murulla sekä kaakaojauheella. Leikkaa tiramisu annospaloiksi.

Vinkki!
Valmista leivinpaperista leikkaamalla haluamasi muotoisia sapluunoita. Aseta sapluuna tiramisu palan päälle ja sirottele päälle rouhittuja Aito RuisSipsejä ja kaakaojauhetta.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet