Linkosuon vastuullisuusraportti 2023 on julkaistu

Vastuulliset valinnat ja korkea laatu ovat Linkosuon osaamisen todistus niin kuluttajille kuin kaupalle. Vastuullisuus on olennainen osa Linkosuon liiketoimintaa ja lisää ymmärrystä siitä, miten toimintamme vaikuttaa ympäristöön, ihmisiin ja yhteiskuntaan. Olemme tunnistaneet kolme tärkeintä vastuullisuusteemaa, joiden ympärille vastuullisuustyömme rakentuu:

  1. Korkealaatuiset ja innovatiiviset tuotteet
  2. Kohti hiilineutraalia toimintaa
  3. Reilu ja toimiva yhteistyö kaiken takana.

Nostoja vuoden 2023 saavutuksista:

Sertifioitu laatujärjestelmä – aiempaa korkeampi laatutaso
Linkosuon Leipomolla on käytössä IFS FOOD 7 -laatujärjestelmä, jonka toimivuus auditoidaan ja
sertifioidaan vuosittain. Viimeisin IFS FOOD laatujärjestelmän auditointi toteutettiin lokakuussa 2023, jossa saavutimme jopa aiempia vuosia korkeamman laatutason pistein 95,24%. Tulokset tarjoavat vahvaa näyttöä siitä, että Linkosuo pystyy toimittamaan asiakkailleen turvallisia, korkealaatuisia ja vaatimusten mukaisia tuotteita. Jatkoimme myös omavalvonta-järjestelmän kehittämistä ja aistinvaraisen arvioinnin jalkauttamista osaksi päivittäistä toimintaa muun muassa kouluttamalla henkilöstöä.

Kotimaisuus ja paikallisuus
Vuonna 2023 leivontaan käytetystä viljasta 100 % oli edellisen vuoden tapaan kotimaista. Hyvää Suomesta -merkki myönnettiin kymmenelle uutuustuotteelle, jotka on valmistettu ja pakattu Suomessa, ja joiden raaka-aineista vähintään 75 % on kotimaista.

Hävikin minimointi toimipisteissä
Vuonna 2023 tehostimme hävikin seurantaa merkittävästi. Järjestämme toimipisteissämme Hävikkiviikkoja, joiden tarkoituksena on seurata hävikin määrää tehostetusti. Toteutimme vuoden 2023 aikana kolme tehostettua kahden viikon ajanjaksoa hävikin seurantaan, jolloin jokaisessa toimipisteessä punnitaan ja kirjataan syntyneet jätteet tarkkaan ylös. Kahvilamme ovat keränneet useampia kunniamainintoja ResQ Club sovelluksen käyttöön liittyen, jonka avulla myydään muuten hävikiksi joutuvat tuotteet. Vuonna 2023 pelastimme sovelluksen kautta lähes 14 000 annosta hävikiltä!

Vuoden 2023 raportti

Alta pääset tutustumaan kokonaisuudessaan Linkosuo Oy:n vastuullisuusraporttiin vuodelta 2023, joka käsittelee sekä Linkosuo Leipomo Oy:n ja Linkosuo Kahvila Oy:n vastuullisuustyötä. Raportissa kerrotaan vuoden aikana tehdyistä toimenpiteistä sekä seurataan vastuullisuustyön edistymistä. Vastuullisuusraportti sisältää lisäksi vastuullisuusohjelman vuosille 2022-2025. Osana vastuullisuusohjelmaa on määritelty Linkosuon vastuullisuuslupaukset vuoteen 2030.

Raportin on toteuttanut yhteistyössä Linkosuo-yhtiöiden kanssa Ecoreal.