Hurmaa kesävieraat helposti – top 5 reseptit ruissipseille

Monikäyttöiset ruis- ja kaurasipsit täytteineen sopivat naposteltavaksi niin mökkilaiturille, piknikille kuin kesän juhliin. Keräsimme yhteen Linkosuon viisi suosituinta sipsitäyteohjeita, joiden avulla loihdit vaivattomasti näyttäviä suupaloja sekä suolaisen- että makeannälkään.

Kylmäsavulohitäyte ruissipseille

Tämä kylmäsavulohitäyte vie sinut herkulliselle makumatkalle ja yllättää maukkaudellaan myös vieraasi. Suolainen täyte sopii mukavasti juhlavaan kesäpöytään, mutta miksei myös arkisempaankin lomakattaukseen.

Täyte riittää n. 20 suupalaan.

Ainekset

100g Kylmäsavulohi
200g Tilli-Sitruuna Creme fraiche
60g Apetina kuutio
Ruis- tai Kaurasipsejä

Ohje

Valuta Creme fraichea mielellään yön yli
Laikkaa lohi pieniksi kuutioiksi
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen lohta lukuunottamatta ja aja tasaiseksi
Lisää lohi massaan. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ruissipsin päälle

Tarjoile ja nauti!

Basilikatäyte Sipseille

Tarjoile alkupalana tai pikkusuolaisena kesän juhlissa. Toimii myös herkullisena piknik-eväänä, täytteen voit lusikoida sipseihin vasta perillä. Kokeile myös muiden kesän tuoreiden yrttien, kuten rucolan, kanssa!

Ainekset

1 pussi Linkosuo Ruis- tai kaurasipsejä
200 g basilikalla maustettua tuorejuustoa
nippu basilikanlehtiä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kermaa tai maitoa
0,5 sitruunan kuori raastettuna
1,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa n. 30 min.
Sipaise täytettä ruissipseille ja rouhaise pinnalle mustapippuria.

Mätisipsit

Toimii aina! Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena kesävieraille.

Valmistusaika: 10 min

Ainekset

Linkosuon ruis- tai kaurasipsejä (sour cream)
mätiä (esim. kirjolohen tai muikun)
punasipulia
smetanaan tai ranskankermaa
mustapippuria

Ohje

  1. Laita mäti, smetana tai ranskankerma ja sipuli omiin erillisiin kulhoihin.
  2. Lusikoi täytteitä sipsien päälle kerroksittain. Rouhi mustapippuria päälle.
  3. Tarjoa esimerkiksi alkupalana kuohuvan kanssa.

Vaniljarahkaa ja lemon curdia

Yhdistä sipsit myös makeaan täytteeseen! Tarjoa kesäisenä jälkiruokana tai pieneen makean nälkään.

Valmistusaika: 10 min

Ainekset

1 pss Linkosuon kaurasipsejä
vaniljarahkaa
lemon curdia

Vinkki: Voit vaihtaa halutessasi sitruunatahnan makeaan hilloon, kuten omena- tai vadelmahilloon.

Ohje

  1. Täytä kaurasipsit vaniljarahkalla.
  2. Lisää rahkan päälle pieni määrä lemon curdia.
  3. Tarjoa!

Valkosuklaa-rahkatäyte ruissipseille

Tämä herkku ihastuttaa mökkivieraat! Tarjoa jälkiruoaksi tai pieneen makean nälkään.

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 40 min

Ainekset

1 pss Aito Kaura- tai Ruissipsejä
145 g valkosuklaata
200 g maustettua rahkaa (esimerkiksi vaniljarahkaa)
1 dl kuohukermaa

mustikoita, mintunlehtiä

Ohje

  1. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Kasta ruissipsien kupera puoli sulaan suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle kovettumaan. Voit nopeuttaa kovettumista jääkaapissa.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita maustetun rahkan sekaan.
  4. Täytä ruissipsit täytteellä. Koristele mustikoilla ja mintunlehdillä.

Ruissipsit sopivat monenlaisiin kesäkattauksiin! Lisää ruoka-ammattilaistemme suunnittelemia ohjeita löydät Linkosuon resepteistä.

Tutustu tuotteisiin