Monikäyttöiset ruis- ja kaurasipsit täytteineen sopivat naposteltavaksi niin mökkilaiturille, piknikille kuin kesän juhliin. Keräsimme yhteen Linkosuon viisi suosituinta sipsitäyteohjeita, joiden avulla loihdit vaivattomasti näyttäviä suupaloja sekä suolaisen- että makeannälkään.

Kylmäsavulohitäyte ruissipseille
Tämä kylmäsavulohitäyte vie sinut herkulliselle makumatkalle ja yllättää maukkaudellaan myös vieraasi. Suolainen täyte sopii mukavasti juhlavaan kesäpöytään, mutta miksei myös arkisempaankin lomakattaukseen.
Täyte riittää n. 20 suupalaan.
Ainekset
100g Kylmäsavulohi
200g Tilli-Sitruuna Creme fraiche
60g Apetina kuutio
Ruis- tai Kaurasipsejä
Ohje
Valuta Creme fraichea mielellään yön yli
Laikkaa lohi pieniksi kuutioiksi
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen lohta lukuunottamatta ja aja tasaiseksi
Lisää lohi massaan. Laita massa pursotinpussiin ja pursota ruissipsin päälle
Tarjoile ja nauti!

Basilikatäyte Sipseille
Tarjoile alkupalana tai pikkusuolaisena kesän juhlissa. Toimii myös herkullisena piknik-eväänä, täytteen voit lusikoida sipseihin vasta perillä. Kokeile myös muiden kesän tuoreiden yrttien, kuten rucolan, kanssa!
Ainekset
1 pussi Linkosuo Ruis- tai kaurasipsejä
200 g basilikalla maustettua tuorejuustoa
nippu basilikanlehtiä hienonnettuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl kermaa tai maitoa
0,5 sitruunan kuori raastettuna
1,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria myllystä
Ohje
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa n. 30 min.
Sipaise täytettä ruissipseille ja rouhaise pinnalle mustapippuria.

Mätisipsit
Toimii aina! Tarjoa alkupalana tai pikkusuolaisena kesävieraille.
Valmistusaika: 10 min
Ainekset
Linkosuon ruis- tai kaurasipsejä (sour cream)
mätiä (esim. kirjolohen tai muikun)
punasipulia
smetanaan tai ranskankermaa
mustapippuria
Ohje
- Laita mäti, smetana tai ranskankerma ja sipuli omiin erillisiin kulhoihin.
- Lusikoi täytteitä sipsien päälle kerroksittain. Rouhi mustapippuria päälle.
- Tarjoa esimerkiksi alkupalana kuohuvan kanssa.

Vaniljarahkaa ja lemon curdia
Yhdistä sipsit myös makeaan täytteeseen! Tarjoa kesäisenä jälkiruokana tai pieneen makean nälkään.
Valmistusaika: 10 min
Ainekset
1 pss Linkosuon kaurasipsejä
vaniljarahkaa
lemon curdia
Vinkki: Voit vaihtaa halutessasi sitruunatahnan makeaan hilloon, kuten omena- tai vadelmahilloon.
Ohje
- Täytä kaurasipsit vaniljarahkalla.
- Lisää rahkan päälle pieni määrä lemon curdia.
- Tarjoa!

Valkosuklaa-rahkatäyte ruissipseille
Tämä herkku ihastuttaa mökkivieraat! Tarjoa jälkiruoaksi tai pieneen makean nälkään.
Valmistusaika
Työaika: 15 min
Yhteensä: 40 min
Ainekset
1 pss Aito Kaura- tai Ruissipsejä
145 g valkosuklaata
200 g maustettua rahkaa (esimerkiksi vaniljarahkaa)
1 dl kuohukermaa
mustikoita, mintunlehtiä
Ohje
- Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
- Kasta ruissipsien kupera puoli sulaan suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle kovettumaan. Voit nopeuttaa kovettumista jääkaapissa.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita maustetun rahkan sekaan.
- Täytä ruissipsit täytteellä. Koristele mustikoilla ja mintunlehdillä.