Linkosuo tuo kesäkuun alussa markkinoille uudet kuorrutetut kaurapuffit, makuina banaani, vadelma ja mango. Puffit ovat ensimmäisiä viljapohjaisia “riisikakkuja”, jotka on tehty kotimaista kauraa hyödyntäen. Odotettu tuoteperhe saa jatkoa heti ensi syksynä – pysy siis kuulolla!
Puffien idea sai alkunsa havainnosta, että kauppojen riisikakkuhyllyssä on lähes ainoastaan riisi- ja maissipohjaisia kakkuja, joiden raaka-aineet ovat ulkomaisia. Vastatakseen kuluttajien toiveisiin Linkosuolla lähdettiin suunnittelemaan kaurapohjaisia viljakakkuja. Kehitysprosessi on ollut pitkä, mutta lopputuloksesta tuli maistuva, kuitupitoinen ja koostumukseltaan mukavan rapsakka.
– Kaura on raaka-aineena haasteellisempi saada puffaantumaan kuin riisi tai maissi. Reseptiikan kannalta kehitysprosessi vaati pitkäjänteistä työtä. Kun kauraa sisältävästä viljakakusta saatiin rakenteeltaan rapea ja miellyttävän paahteisen kauran makuinen, keksimme yhdistää siihen vielä herkullisen kuorrutteen. Näin kuitupitoinen ja herkullinen välipala sai alkunsa, kertoo Linkosuon tuotekehityspäällikkö Marjut Lampinen.
Kuorrutettu kaurapuffi on ikään kuin riisikakun herkumpi serkku. Ne soveltuvat nopeaksi välipalaksi kiireiseen arkeen tai kevyeen herkutteluhetkeen ja naposteluun. Pitkään säilyvät, kuorrutetut kaurapuffit on helppo sujauttaa mukaan niin omaan laukkuun kuin lasten eväsreppuun.

Kaurapohjainen uutuus ihastuttaa – ”erinomainen vastaanotto”
Riisikakut ovat suomalaisten suosikkeja. Ei siis ihme, että tuotekategorian kohderyhmä on laajentunut ja käyttötavat monipuolistuneet. Viime vuonna riisikakkujen myynti kasvoi kiloissa 8 %.
Tutkimusten mukaan erityisesti ravintorikkaammalle ja kuitupitoisemmalle viljakakulle on tuotekategoriassa markkinarako. Siitä kielii myös valtaisa kiinnostus Linkosuon kaurapuffeja kohtaan.
– Olen todella iloinen voidessani kertoa, että kuorrutetut Puffit ovat saaneet erinomaisen vastaanoton kentällä, kertoo Linkosuon vähittäiskaupan kaupallinen johtaja Marco Villarreal.
– Puffit ovat ensimmäisiä viljapohjaisia ”riisikakkuja”, jotka on tehty kotimaista kauraa hyödyntäen. Tarkkailemme markkinoita jatkuvasti ja haluamme tarjota kuluttajille mielenkiintoisia uutuuksia. Linkosuo on aina ollut edelläkävijä viljapohjaisissa snäckseissä ja haluamme jatkaa tätä perinnettä myös tulevaisuudessa, Villarreal tiivistää.
Kuorrutetut kaurapuffit eli Puffit ovat saatavilla Prismoista ja hyvin varustelluista S-marketeista 3.6. alkaen. Syksy tuo tullessaan lisää uutuuksia Puffien tuoteperheeseen.