Kokeile kaikkia kolmea reseptiä tai valmista mielestäsi herkullisimmasta helppoja, mutta herkullisia bruchettakorppuja alkuruoaksi. Linkosuon Korppuset ovat kuin tehty bruchettoja varten – vinkkaa ystävällesikin!
Pikkelöidyt sienet ja tuorejuusto -bruchetta
Pikkelöidyt sienet
4 dl sieniä
1 dl etikkaa
3 dl vettä
4 kpl kokonaisia mustapippureita
1 laakerinlehti
1 tähtianis
2 dl sokeria
1 tl suolaa
2 oksaa timjamia
Lisäksi
Tuorejuustoa
Ohje
Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri, suola, mausteet ja yrtit. Puhdista sienet ja laita lasipurkkeihin. Kaada lientä purkkiin niin, että sienet peittyvät ja anna maustua vähintään yön yli. Levitä Korppusen päälle tuorejuustoa ja lusikoi päälle pikkelöityjä sieniä.
Tapenade ja marinoidut artisokat -bruchetta
Voit myös oikaista ja ostaa valmiiksi marinoituja artisokkia.
Marinoidut artisokat
240 g säilöttyjä latva-artisokkia
1,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl lehtipersiljaa
1 kynsi valkosipulia
2 tl sokeria
0,5 tl suolaa
yhden sitruunan mehu ja kuori
Ohje
Yhdistä öljy, lehtipersilja, valkosipuli, sokeri, suola, sitruunan mehu ja raastettu kuori. Lisää puolitetut artisokat ja anna marinoitua mieluiten yön yli.
Tapenade
2 dl oliiveja
2 rkl kapriksia
0,5 dl oliiviöljyä
1 kynsi valkosipulia
Ohje
Hienonna ainekset sauvasekoittimella. Jätä vähän rouheaksi. Levitä Korppusen päälle kerros tapenadea ja nostele päälle marinoituja artisokkia.
Puolikuivatut tomaatit ja pesto -bruchetta
kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
pestoa
Ohje
Laita tomaatit 100 asteiseen uuniin ja anna olla vähintään 2h tai pidempään. Mausta sen jälkeen oliiivöljyllä, suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sipaise Korppuselle pestoa ja nostele puolikuivatut tomaatit päälle.