Chimichurri on mausteinen dippi Etelä-Amerikasta. Chimichurri- ja vaalea BBQ-dippi valmistuvat nopeasti tehosekoittimessa. Tarjoile Linkosuon ruis- ja kauralastujen kanssa.
Valmistusaika: 15 min
Chimichurri-dippi
2 dl smetanaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl lehtipersiljaa
2 rkl korianteria
½ punainen chili
1 tl savupaprikajauhetta
suolaa
1. Sekoita ainekset tehosekoittimessa.
Vaalea BBQ-dippi
2 dl smetanaa
1/2 dl jalapenoja
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl worchesterkastiketta
1 tl sokeria
1 valkosipulinkynsi
1 tl mustapippuria
suolaa
1. Sekoita ainekset tehosekoittimessa.
Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas.