Suloiset Cocktail-voileipäkakut hurmaavat juhlapöydissä. Voit valmistaa kakut jo edellisenä iltana. Reseptistä tulee n. 10 kpl leivoksia.
Valmistusaika: 40 min + 2 h hyydyttäminen
Ainekset
Väinämöisen nappeja
40 g voita sulatettuna
2 kpl kevätsipuleita
200 g piparjuurituorejuustoa tai tillituorejuustoa
2 kpl liivatelehtiä
puolikkaan sitruunan mehu
120 g kylmäsavulohta
200 g turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
1 rkl tuoretta tilliä
1/2 tl mustapippurirouhetta
Koristeluun:
Kylmäsavulohta
Herneenversoja
Mätiä
Tuoreita yrttejä
Ohje
Vuoiksi käyvät esimerkiksi pienet irtopohjaiset leivosvuoat. Väinämöisen napin halkaisija on n. 5cm, joten vuoan olisi hyvä olla samankokoinen.
Valmista ensin täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna kevätsipuli ja kylmäsavulohi pienemmäksi. Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut liivatelehdet siihen. Sekoita loput täytteen ainekset kevätsipulin ja lohen kanssa. Lisää sekaan myös jäähtynyt sitruunanmehu ja liivate.
Annostele täytettä makusi mukaan vuokiin. Hyvä määrä voisi olla noin 4 cm. Anna hyytyä vähintään 2 tunnin ajan tai kunnes täyte on kunnolla hyytynyt.
Kostuta tai dippaa kauranappi voisulaan. Aseta hyydytetyn täytteen päälle ja anna tekeytyä jääkaapissa vielä vähintään noin tunti. Kumoa cocktail-voileipäkakut varovasti vuoistaan ja koristele esimerkiksi kylmäsavulohella, herneenversoilla ja tuoreilla yrteillä.