Valmistusaika
Työaika: 20 min
Yhteensä: 45 min
Ainekset
500 g kukkakaalia
puolikas purjon vaalea osa
½ keskikokoista sipulia
50 g voita
100 g Linkosuon Väinämöisen RuisNappeja
1 l kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 dl kermaa
Ohje
- Leikkaa kukkakaali pieneksi.
- Suikaloi purjon vaalea osa ja hienonna sipuli.
- Sulata voi kattilassa ja hauduta – älä ruskista – siinä kukkakaalit, sipulia ja purjoa muutaman minuutin ajan.
- Lisää ruisnapit. Anna niiden pehmentyä kunnolla ja lisää sitten liemi
- Keitä hiljalleen kansi hieman raollaan noin 30 minuuttia. Soseuta keitto tehosekoittimessa, siivilöi tarvittaessa ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.