Tee itse helposti levitteet, jotka tuovat vaihtelua naposteluun. Sipaise Mininäkkäreille ja rouskuttele pippaloissa tai arjen välipalana. Huom! Muista valmistaa riittävästi, muuten nämä loppuvat kesken.
Parmesaanituorejuusto
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl parmesaania raastettuna
0,5 dl lehtipersiljaa
hieman sitruunanmehua
Ohje
Sekoita tuorejuusto, parmesan -raaste ja lehtipersilja. Mausta sitruunamehulla.
Linssihummus
1 pkt kypsiä punaisia linssejä
1 kynsi valkosipulia
1 rkl tahinia
1/2 tl korianteria
1/2 tl savupaprikajauhetta
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl vettä
suolaa, mustapippuria
Ohje
Huuhtele ja valuta linssit. Yhdistä raaka-aineet ja soseuta ainekset sauvasekoittimella sileäksi tahnaksi.
Vaahdotettu hunajavoi
100 g voita
1 rkl hunajaa
timjamia
sormisuolaa
Ohje
Nypi lehdet timjamin oksista. Lisää ne voin ja hunajan joukkoon. Vaahdota vatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Ripottele hieman sormisuolaa valmiin voin päälle.