Metsäsienisalaatti on sesongin suosikkiherkku, joka sopii monenlaisiin kesteihin. Täytä Linkosuon ruissipsit herkullisella metsäsienisalaatilla, ja tarjoile esimerkiksi rapujuhlissa pikkusuolaisena.
Valmistusaika: 25 min
Ainekset
1 pss Linkosuon ruissipsejä
400 g suolattuja metsäsieniä
1 sipuli
100 g smetanaa
1 dl kuohukermaa
ripaus valko-, musta- ja punapippuria rouhittuna
suolaa
persiljaa
Ohje
- Ryöppää eli keitä puhdistettuja suolasieniä väljässä kiehuvassa vedessä kymmenen minuuttia ja huuhdo sen jälkeen sienet runsaalla kylmällä vedellä.
- Valuta sienet ja painele vielä kuiviksi.
- Kuutioi sienet. Hienonna sipuli.
- Sekoita sienet, sipuli, valko- ja mustapippuri keskenään. Vaahdota smetana ja kuohukerma.
- Sekoita smetana-kuohukermavaahto kevyesti sienten joukkoon.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna jonkin aikaa maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
- Täytä Linkosuon ruissipsit metsäsienisalaatilla. Koristele persiljalla ja punapippurilla.