Herkullinen metsäsienisalaatti

Metsäsienisalaatti on sesongin suosikkiherkku, joka sopii monenlaisiin kesteihin. Täytä Linkosuon ruissipsit herkullisella metsäsienisalaatilla, ja tarjoile esimerkiksi rapujuhlissa pikkusuolaisena.

Valmistusaika: 25 min

Ainekset

1 pss Linkosuon ruissipsejä
400 g suolattuja metsäsieniä
1 sipuli
100 g smetanaa
1 dl kuohukermaa
ripaus valko-, musta- ja punapippuria rouhittuna
suolaa
persiljaa

Ohje

  1. Ryöppää eli keitä puhdistettuja suolasieniä väljässä kiehuvassa vedessä kymmenen minuuttia ja huuhdo sen jälkeen sienet runsaalla kylmällä vedellä.
  2. Valuta sienet ja painele vielä kuiviksi.
  3. Kuutioi sienet. Hienonna sipuli.
  4. Sekoita sienet, sipuli, valko- ja mustapippuri keskenään. Vaahdota smetana ja kuohukerma.
  5. Sekoita smetana-kuohukermavaahto kevyesti sienten joukkoon.
  6. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna jonkin aikaa maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.
  7. Täytä Linkosuon ruissipsit metsäsienisalaatilla. Koristele persiljalla ja punapippurilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet