Munakoiso- kesäkurpitsalasagne

Valmistusaika

Työaika: 40 min
Yhteensä: 40 min

Ainekset

75g ruis- tai kaurasipsejä
2 munakoisoa
4 rkl voita
1 kesäkurpitsa
2 dl ranskankermaa
2 dl aurinkokuivattua tomaattia
1 dl oliiviöljyä
2 dl juustoraastetta
tuoretta basilikaa
suolaa, mustapippuria

Ohje

1.     Leikkaa munakoisot n. puolen sentin vahvuisiksi siivuiksi ja ripottele niiden pintaan suolaa. Anna munakoisoviipaleiden ”itkeä” 20 minuuttia ja kuivaa ne sen jälkeen talouspaperilla.
2.     Paista munakoiso viipaleet pannulla voin kanssa rapeaksi.
3.     Viipaloi kesäkurpitsa n. Puolen sentin viipaleiksi.
4.     Laita ranskankerma, aurinkokuivatut tomaatit ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja aja sileäksi.
5.     Ota uunivuoka ja laita tomaattikastiketta pohjalle. Lado sen jälkeen vuoronperään munakoisoa, hieman murskattuja ruissipsejä, basilikaa, juustoraastetta ja kesäkurpitsaa.
6.     Toista kunnes vuoka on täynnä.
7.     Paista 180 c uunissa n. 35 minuuttia.

Reseptissä käytetyt tuotteet