Näyttävä Marenki-kuohuviinileivos

Marenki-kuohuviinileivos on näyttävä jälkiruoka, jonka osaa tehdä kokemattomampikin kokkailija. Täyte sopii ihanasti Linkosuon Aito kaurasipsien päälle ja on erilainen – sekä hieman terveellisempi – vaihtoehto herkutteluun.

Ainekset täytteeseen

1 dl vispikermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
½ tl vaniljasokeria                                          
2 rkl sitruunanmehua                                      
n. 0,5 dl kuohuviiniä                                               
2 kpl liivatelehtiä

Ohje

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kuumenna sitruunanmehu ja lisää siihen pehmenneet liivatelehdet. Anna jäähtyä.

Yhdistä tuorejuusto ja sokerit. Lisää joukkoon jäähtynyt sitruunanmehu, jossa on liivatelehdet.  Lisää myös kuohuviini. Voit käyttää myös alkoholitonta kuohuviiniä. Yhdistä seokseen kermavaahto varovasti nostellen.

Ainekset marenkiin

2 kpl kananmunan valkuaista                
¾ dl sokeria

Ohje                                                     

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa vielä hetki sen jälkeen. Laita marenki pursotinpussiin.

Leivoksen kokoaminen

Kokoa leivos sipsin päälle. Laita sipsin pohjalle mustikkahilloa. Levitä tai pursota päälle kuohuviinimousse. Lopuksi pursota vielä marenki täytteiden päälle. Ruskista marenkia hieman pienellä kaasupolttimella tai laita uuniin muutamaksi minuutiksi, jotta marenkien pinta hieman ruskistuu.

                                           

Reseptissä käytetyt tuotteet