Maukas Varraspizza syntyy kauden kasviksista ja vuohenjuustosta
Valmistusaika
Työaika: 30 min
Yhteensä: 40 min
Ainekset
1 Varrasleipä
3 munakoisoa
200 g terttutomaatteja
½ kesäkurpitsa
1 dl oliiviöljyä
200 g kuoretonta vuohenjuustoa
1 tl hienonnettua tuoretta timjamia, suolaa, mustapippuria
Ohje
- Leikkaa 2 munakoisoa pituussuunnassa puoliksi ja yksi lohkoiksi. Ripottele pinnalle suolaa ja anna ”itkeä” 10 minuuttia, kunnes pinnalle nousee nestettä.
- Kuivaa neste pois.
- Leikkaa kesäkurpitsasta pehmeä sisus pois. Paloittele kesäkurpitsa isohkoiksi paloiksi ja aseta ne ruuanlaittopaperilla vuorattuun uunivuokaan. Lisää munakoisot ja tomaatit.
- Ripottele pinnalle oliiviöljy ja paahda kasvikset 200° uunissa 15 minuuttia.
- Kaavi puolikkaista munakoisoista sisus irti lusikalla, murskaa hieman, lisää vuohenjuusto ja timjami ja mausta suolalla sekä pippurilla.
- Aseta munakoisovuohenjuustotahna Varrasleivän päälle ja kypsennä grillivastuksen alla uunissa 220° kunnes pinta on hieman ruskistunut.
- Laita loput kasvikset tarjolle paahdetun Varrasleivän päälle.