Soijapapu-minttupesto ja avokadovaahto ovat raikkaita vihreitä dippejä, jotka sopivat Linkosuon Ruis- ja Kauralastujen kanssa tarjoiltavaksi. Kokeile ja nauti!
Valmistusaika: 15 min
Soijapapu-minttupesto
125 g pakastettuja soijapapuja
1 valkosipulin kynsi
25 g paahdettuja pinjansiemeniä
1/4 ruukkua tuoretta minttua
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
15 g parmesaanijuustoa raastettuna
Ohje
- Sulata soijapavut.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla niin, että ne saavat kullanruskean värin.
- Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen öljyä ja parmesaanijuustoa lukuun ottamatta.
- Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
- Lisää öljyt ja parmesaanijuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
- Tarjoa Linkosuon Ruis- ja Kauralastujen kera.
Avokadovaahto
2 avokadoa
1/2 valkosipulin kynsi
1/4 ruukkua tuoretta korianteria
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/2 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
30 g parmesaanijuustoa raasteena
1/4 dl sitruunamehua
1/4 palkoa punaista chiliä
Ohje
- Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
- Halkaisee avokadot ja poista kivet. Kaavi hedelmäliha lusikalla kuoresta.
- Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen parmesaanijuustoa ja oliiviöljyä lukuun ottamatta.
- Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
- Lisää oliiviöljy ja parmesaanijuusto hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
- Tarjoa Linkosuon Ruislastujen kera.