Tervetuloa herkuttelemaan Kinuskikissan luoman herkullisen reseptin parissa!
Makean maltaiset Väinämöisen Saaristolaisnapit saivat Kinuskikissan keittiössä houkuttelevan lohitäytteen.
Napit kannattaa täyttää vähintään muutamaa tuntia ennen tarjoilua ja tehdä koristelut juuri ennen tarjoilua.
Ainekset
30 kpl (1 pss) Linkosuon Väinämöisen Saaristolaisnappeja
Marinoitu punasipuli:
1 punasipuli
1/4 dl punaviinietikkaa
2 tl sokeria
1/4 tl suolaa
1/4 dl öljyä
Pursotettava lohitahna:
50 g purjoa
1/2 dl tilliä
150 g kylmäsavulohiviipaleita
100 g smetanaa
50 g raejuustoa
1 rkl sitruunamehua
n. 3/4 tl wasabitahnaa
valkopippuria
tuoretta timjamia
Ohje:
Valmista marinoitu punasipuli hyvissä ajoin.
Leikkaa punasipuli renkaiksi.
Mittaa kattilaan punaviinietikka, sokeri ja suola. Kiehauta.
Lisää punasipuli, kiehauta uudelleen ja ota sitten liedeltä jäähtymään.
Anna sipulirenkaiden maustua etikkaliemessä 5 minuuttia. Lisää sitten öljy. Anna marinoitua vähintään tunti, mieluiten seuraavaan päivään.
Valmista lohitahna.
Paloittele purjo ja hienonna tilli.
Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja anna koneen käydä, kunnes tahna on sileää.
Huomaathan, että wasabien voimakkuus vaihtelee, joten säädä lopullinen määrä tuotteen ja oman maun mukaan.
Laita tahna pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla (14 mm).
Laita saaristolaisnappien päälle marinoitua punasipulia.
Pursota päälle lohitahnasta ruusuke. Koristele timjaminoksilla.