Sahramilla ja kardemummalla maustettu ruisjogurtti vanukas (4:lle)

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 30 min

Ainekset

100 g Linkosuon Sweet chili ruissipsejä
75 g hienoa sokeria
4 liivakkoa
2 rkl sitruunamehua
2 dl jogurttia
1 dl kuohukermaa
½ tl kardemummaa
ripaus sahramia
tuoretta minttua koristeluun

Ohje

  1. Pane liivatteet likoamaan kylmään runsaaseen veteen vähintään 10 minuutiksi.  Purista sitten hyvin vesi pois ja sulata kuumennettuun sitruunamehuun.  Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  2. Vispaa kerma, sokerin, kardemumman ja sahramin kanssa pehmeäksi vaahdoksi.
  3. Sekoita liivateliemi jogurttiin ja välittömästi sen jälkeen kermavaahto.
  4. Pane sopiviin annosvuokiin kerroksittain murskattuja ruissipsejä ja vanukasmassaa’
  5. Jäähdytä kylmässä ja koristele lopuksi murskatuilla ruissipseillä ja tuoreella mintulla.

Reseptissä käytetyt tuotteet