Murean rapean Varrasleivän päällä samettisen pehmeää lohi-tuorejuustotäytettä. Tarjoa kahvi- tai juhlapöydässä.
Valmistusaika
Työaika: 30 min
Yhteensä: 60 min
Ainekset
1 Varrasleipä
maitoa pohjan kostutukseen
4 liivatelehteä
300 g savulohta
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, tilliä, ruohosipulia
1 sitruunan mehu
Koristeluun
150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruuna
tilliä
Ohje
- Kostuta Varrasleipä maidolla.
- Hienonna tilli ja punasipuli sekä savulohi.
- Vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella.
- Sekoita kermavaahto ja kaikki muut ainekset sitruunanmehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet ja sekoita täytteeseen.
- Aseta Varrasleipä irtopohjavuokaan.
- Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Poista vuoasta reuna. Koristele pinta tuorejuusto pursotuksella, lohella, sitruunalla sekä tillillä. Tarjoile.
Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas