Savulohihyytelökakku

Murean rapean Varrasleivän päällä samettisen pehmeää lohi-tuorejuustotäytettä. Tarjoa kahvi- tai juhlapöydässä.

Valmistusaika

Työaika: 30 min
Yhteensä: 60 min

Ainekset

1 Varrasleipä
maitoa pohjan kostutukseen
4 liivatelehteä
300 g savulohta
1 punasipuli
4 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
valkopippuria, tilliä, ruohosipulia
1 sitruunan mehu

Koristeluun

150 g kylmäsavulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 sitruuna
tilliä

Ohje

  1. Kostuta Varrasleipä maidolla.
  2. Hienonna tilli ja punasipuli sekä savulohi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi vatkaimella.
  4. Sekoita kermavaahto ja kaikki muut ainekset sitruunanmehua ja liivatteita lukuun ottamatta. Kuumenna sitruunanmehu ja sulata joukkoon liotetut liivatteet ja sekoita täytteeseen.
  5. Aseta Varrasleipä irtopohjavuokaan.
  6. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa. Poista vuoasta reuna. Koristele pinta tuorejuusto pursotuksella, lohella, sitruunalla sekä tillillä. Tarjoile.

Tämän reseptin suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet