Valmistusaika
Työaika: 20 min
Yhteensä: 45 min
Ainekset
300 g voitaikinaa
100 g Linkosuon RuisSipsejä
400 g herkkusieniä, tatteja tai siitakesieniä
200g kirsikkatomaatteja
½ purjo
4 kananmunaa
3 dl kermaasuolaa, mustapippuriaerilaisia salaatteja
Ohje
- Kauli voitaikina kahden leivinpaperin välissä noin kolmen millimetrin paksuiseksi levyksi ja aseta tämä leivinpaperilla vuorattuun piirakkavuokaan.
- Pistele pohja, aseta pinnalle pohjan muotoinen leivinpaperi ja pane painoksi esim. kuivattuja herneitä ja paista 200-asteisessa uunissa kahdeksan minuutin ajan. Anna pohjan jäähtyä.
- Leikkaa sienet ja purjo hienoksi, puolita tomaatit. Freesaa voissa.
- Sekoita kananmunat ja kerma keskenään. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Levitä täyte piirakkapohjalle, lisää ruissipsit ja kaada päälle muna-kermaseos.
- Paista 190-asteisessa uunissa noin 25 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä vihersalaatin kera.