Suolainen Saaristolaiskakku

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 25 min

Ainekset

1 kpl Saaristolais Varrasleipä
n. 50 g voi/margariini

250 g kreikkalaista jogurttia
1 tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
100 g salaattijuustoa/mozzarellajuustoa
20 g rucolaa
100 g kylmäsavu härkä/ilmakuivattu kinkku
100 g Kirsikkatomaatteja
50 g viinirypäleitä

Ohje

1.Asettele Varrasleipä sopivalle alustalle/lautaselle ja kostuta se tasaisesti sulatetulla margariinilla/voilla.
2. Mausta jogurtti suolalla ja sitruunapippurilla ja levitä se tasaisesti pohjalle.
3. Asettele loput ainekset (salaattijuusto/mozzarella valutettuna ja pilkottuna ja kirsikkatomaatit ja viinirypäleet halkaistuna) kerroksittain pohjan päälle.
4. Laita hetkeksi tekeytymään jääkaappiin, jotta pohja vähän pehmenee ja sitä on helpompi leikata.

Valmista kakkua voi syödä käsin, kuten leipää: Pohja pysyy sopivan rapsakkana.  Parhaimmillaan alle 2 h valmistushetkestä.

Reseptissä käytetyt tuotteet