Tabbouleh Varrasleipä

Tämä maukas lämmin leipä syntyy kädenkäänteessä.
Kokeile vaikkapa iltapalaksi.

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 30 min

Ainekset

1 Linkosuon varrasleipä
125g couscous
2 tomaattia kuutioina
¼ kurkku
1 rkl ruohosipulia
persiljaa
½ sitruunankuori
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl ranskankerma
suolaa, mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Hunajaa makeutukseen

Raita

2 dl maustamatonta jogurttia
1 pieni tuore kurkku
1 valkosipulin kynsi
2 rkl mintunlehtiä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria

Ohje

  1. Laita couscous laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä siten, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
  2. Kuori ja kuutioi kurkku, hienonna ruohosipuli ja persilja.
  3. Lisää kaikki ainekset cous cousin sekaan ja mausta sitruunanmehulla, -kuorella ja valkosipulilla. Lisää lopuksi ranskankerma.
  4. Laita seos varrasleivän päälle, ripottele pintaan juustoraaste ja laita 180c uuniin n. 15 minuutiksi.
  5. Valmista raita: Raasta kurkku karkeasti.  Siivilöi pois liika neste. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
  6. Tarjoa lämpimänä.

Reseptissä käytetyt tuotteet