Tämä maukas lämmin leipä syntyy kädenkäänteessä.
Kokeile vaikkapa iltapalaksi.
Valmistusaika
Työaika: 15 min
Yhteensä: 30 min
Ainekset
1 Linkosuon varrasleipä
125g couscous
2 tomaattia kuutioina
¼ kurkku
1 rkl ruohosipulia
persiljaa
½ sitruunankuori
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunanmehua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl ranskankerma
suolaa, mustapippuria
1 dl juustoraastetta
Hunajaa makeutukseen
Raita
2 dl maustamatonta jogurttia
1 pieni tuore kurkku
1 valkosipulin kynsi
2 rkl mintunlehtiä hienonnettuna
suolaa, mustapippuria
Ohje
- Laita couscous laakeaan kulhoon ja kaada päälle kiehuvaa vettä siten, että ne juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja anna hautua 5 minuuttia.
- Kuori ja kuutioi kurkku, hienonna ruohosipuli ja persilja.
- Lisää kaikki ainekset cous cousin sekaan ja mausta sitruunanmehulla, -kuorella ja valkosipulilla. Lisää lopuksi ranskankerma.
- Laita seos varrasleivän päälle, ripottele pintaan juustoraaste ja laita 180c uuniin n. 15 minuutiksi.
- Valmista raita: Raasta kurkku karkeasti. Siivilöi pois liika neste. Hienonna valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään.
- Tarjoa lämpimänä.