Vegaaniset talon dipit

Valmistusaika

Työaika: 15 min
Yhteensä: 15 min

Talon Hummus 

1 prk (=265g) kikherneitä
50 g paahdettuja sesamin siemeniä
1 kpl valkosipulinkynsi
1/4 punttia tuoretta korianteria
1/4 punttia tuoretta lehtipersiljaa
2 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippurirouhetta
1/2 sitruunamehua

Ohje

  1. Huuhtele kikherneet kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  2. Paahda sesaminsiemenet kuivalla pannulla niin, että saavat kullanruskeat värin.
  3. Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen oliiviöljyä ja sitruunamehua lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä täydellä teholla hetken niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää oliiviöljy ja sitruunamehu hiljalleen joukkoon koneen vielä käydessä.
  6. Tarjoa RuisLastujen kera.

BBQ-creme

225 g creme fraichea (vegaaninen)
75 g barbeque-kastiketta, oman maun mukaan (vegaaninen)
1 kpl tomaatti, sieminet poistettuna, kuutioituna
2 tippaa tabascoa
1 tl juustokuminaa, jauhettuna

Ohje

  1. Vaahdota creme fraiche kevyesti.
  2. Sekoita muut ainekset creme fraichen joukkoon nostellen kevyesti.
  3. Tarjoa RuisLastujen kera.

Kurpitsa-korianterimousse

250 g myskikurpitsaa paahdettuna
1/4 punttia tuoretta korianteria
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1/4 palkoa punaista chiliä
1/4 dl sitruunamehua

Kurpitsojen paahtamiseen: rypsiöljyä, mustapippurirouhetta ja suolaa

Valmistus:

  1. Lämmitä uuni +200 C. Kuori kurpitsa. Poista siemenet ja lohko kurpitsa n. 5×5 cm lohkoiksi. Laita kurpitsalohkot uunipellille. Pirskottele lohkojen päälle rypsiöljyä. Laita lohkojen päälle kevyesti suolaa ja mustapippuria. Paahda lohkot uunissa n. 30-40 min, kunnes ovat saaneet kevyen paahtuneen värin ja ovat pehmenneet.
  2. Leikkaa chili pitkittäin halki ja poista siemenet.
  3. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen sitruunamehua lukuun ottamatta.
  4. Laita tehosekoitin käyntiin ja anna käydä hetken täydellä teholla niin, että seos alkaa muodostua tahnaksi.
  5. Lisää sitruunamehu koneen käydessä vielä hiljalleen.
  6. Tarjoa RuisLastujen kera.

Nämä reseptit suunnitteli Chef Arto Rastas

Reseptissä käytetyt tuotteet