Perinteinen ja vegaaninen Toast skagen

4:lle henkilölle esimeriksi alkupalaksi tai cocktail-palaksi.

Valmistusaika: 20 min + 30 min tekeytymiseen

Perinteinen Toast skagen

Väinämöisen kauranappeja
200g katkarapuja 
150 g majoneesia  
100g ranskanskermaa
1 sitruunan mehu  
1 pieni punasipuli  
1 tl dijon-sinappia  
1,5 rkl tuoretta tilliä  
1/2 tl suolaa 

Koristeluun
Katkarapuja
Tilliä (tuoretta)

  1. Sulata katkaravut ohjeen mukaan.
  2. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita majoneesi, ranskankerma, sitruunanmehu, pilkottu punasipuli, sinappi, tilli, suola ja katkaravut. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Levitä kauranappien päälle ja koristele esim. katkaravuilla ja tillillä.

Vegaaninen Toast skagen

Väinämöisen kauranappeja
200 g tofupala, maustamaton  
150 g vegaanimajoneesia 
100 g kaura-fraiche (esim. Juustoportti)  
1 lime
3 kpl kevätsipuli
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhe  
1,5 tl sokeri  
4 tippaa tabasco tai oman maun mukaan 

  1. Kuivaa tofu esim. talouspaperin sisällä painon alla. Leikkaa sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko kevätsipuli. Raasta limestä kuori.
  3. Sekoita keskenään tofukuutiot, pilkottu kevätsipuli, vegaanimajoneesi, kaura-fraiche, limen mehu ja kuori. Mausta tabascolla, sokerilla, chilijauheella ja mustapippurilla makusi mukaan. Päällystä kauranapit tahnalla ja koristele kevätsipuliviipaleilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet