Perinteinen ja vegaaninen toast skagen

4:lle henkilölle esim. alkupalaksi tai cocktail-palaksi.

Valmistusaika

Työaika: 20 min
Yhteensä: 30 min

Perinteinen toast skagen

Väinämöisen kaura- tai ruisnappeja
200g katkarapuja 
150 g majoneesia  
100g creme fraiche
1 sitruunan mehu  
1 pieni punasipuli  
1 tl dijon-sinappia  
1,5 rkl tuoretta tilliä  
1/2 tl suolaa 

Koristeluun
Katkarapuja
Tilliä (tuoretta)

  1. Sulata katkaravut ohjeen mukaan.
  2. Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi.
  3. Sekoita majoneesi, creme fraiche, sitruunanmehu, pilkottu punasipuli, sinappi, tilli, suola ja katkaravut. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Levitä kauranappien päälle ja koristele esim. katkaravuilla ja tillillä.

Vegaaninen toast skagen

200 g tofupala, maustamaton  
150 g vegaanimajoneesia 
100 g kaura fraiche (esim Juustoportti)  
1 lime
3 kpl kevätsipuli
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhe  
1,5 tl sokeri  
4 tippaa tabasco tai oman maun mukaan 

  1. Kuivaa tofu esim. talouspaperin sisällä painon alla. Leikkaa sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko kevätsipuli. Raasta limestä kuori.
  3. Sekoita keskenään tofukuutiot, pilkottu kevätsipuli, vegaanimajoneesi, kaurafraiche ja limen mehu ja kuori. Mausta tabascolla, sokerilla, chilijauheella ja mustapippurilla makusi mukaan. Päällystä kauranapit tahnalla ja koristele esim. kevätsipuliviipaleilla.

Reseptissä käytetyt tuotteet