Klassinen toast skagen tarjoillaan katkaravun kanssa. Kun teet Toast skagenit Väinämöisen kauranapeille, saat suloisia cocktail-alkupaloja. Testaa myös vegaanista versiota, joka valmistuu tofusta!
Valmistusaika: 20 min + 30 min tekeytymiseen
Klassinen Toast skagen
Väinämöisen kauranappeja
200g katkarapuja
150 g majoneesia
100g ranskanskermaa
1 sitruunan mehu
1 pieni punasipuli
1 tl dijon-sinappia
1,5 rkl tuoretta tilliä
1/2 tl suolaa
Koristeluun
Katkarapuja
Tilliä (tuoretta)
- Sulata katkaravut ohjeen mukaan.
- Pilko punasipuli pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita majoneesi, ranskankerma, sitruunanmehu, pilkottu punasipuli, sinappi, tilli, suola ja katkaravut. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Levitä kauranappien päälle ja koristele esim. katkaravuilla ja tillillä.
Vegaaninen Toast skagen
Väinämöisen kauranappeja
200 g tofupala, maustamaton
150 g vegaanimajoneesia
100 g kaura-fraiche (esim. Juustoportti)
1 lime
3 kpl kevätsipuli
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl chilijauhe
1,5 tl sokeri
4 tippaa tabasco tai oman maun mukaan
- Kuivaa tofu esim. talouspaperin sisällä painon alla. Leikkaa sen jälkeen pieniksi kuutioiksi.
- Pilko kevätsipuli. Raasta limestä kuori.
- Sekoita keskenään tofukuutiot, pilkottu kevätsipuli, vegaanimajoneesi, kaura-fraiche, limen mehu ja kuori. Mausta tabascolla, sokerilla, chilijauheella ja mustapippurilla makusi mukaan. Päällystä kauranapit tahnalla ja koristele kevätsipuliviipaleilla.