Haluatko nostaa arjen uudelle tasolle? Juhlava tomaattimarmeladi muodostaa herkullisen makuparin Linkosuon napin ja pehmeän vuohenjuustokreemin kanssa. Valmista tomaattimarmeladi jo edellisenä päivänä niin aikaa jää vaikkapa juhlien valmisteluun.
Valmistusaika: 30 min
Ainekset
1 pss Väinämöisen nappeja
Vuohenjuustokreemi
200 g pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Petit Chèvres Doux)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl maitoa
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria myllystä
Tomaattimarmeladi
4 tomaattia
1 ¾ dl marmeladisokeria
½ sitruunan mehu
½ tl jauhettua vaniljaa
1 tl savupaprikajauhetta
Ohje
- Halkaise tomaatit neljään osaan, poista siemenet ja kova kantaosa. Laita tomaatit kattilaan ja lisää marmeladisokeri, sitruunan mehu ja mausteet. Keitä kannella peitettynä 10 minuuttia, jotta nesteet irtoavat ja sokeri sulaa. Jatka keittämistä ilman kantta 10 minuuttia. Lisää suola, soseuta huolellisesti ja anna jäähtyä.
- Sekoita vuohenjuusto ja tuorejuusto sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi. Ohenna maidolla, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lusikoi vuohenjuustokreemiä ja tomaattimarmeladia nappien päälle juuri ennen tarjoilua. Koristele halutessasi tuoreella tomaatilla ja timjamilla.
Vinkki! Voit valmistaa tomaattimarmeladin jo päivää ennen tarjoilua.